Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor med Hippo Tours
Om oss

Om oss

Vi är en familjeägd resebyrå som valt att uteslutande marknadsföra ridresor för rid- och äventyrslystna kunder i främst Sverige, Norge, Finland och Danmark. Vi är helt internetbaserade, dels för att vi har kunder i hela Skandinavien, dels för att kunna hålla omkostnader för t.ex. lokaler, trycksaker och kataloger, nere. Det gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder resor av mycket hög kvalitet till attraktiva priser.

Vi är i branschen av ren lust och njuter själva av att resa världen runt och uppleva den från hästryggen. Att färdas till platser man sällan får uppleva som vanlig turist, att uppleva natur och djurliv på nära håll, att få röra på sig, att använda sina sinnen på ett nytt sätt, att uppleva den kick som en riktigt härlig, lång galopp på en strand eller över en äng ger, att njuta samspelet mellan häst och ryttare och inte minst gemensakapen med andra människor med samma passion. Det är helt enkelt oemotståndligt ...

Vi känner våra samarbetspartners runt om i världen väl och har själva besökt de flesta av dem. Samtliga är utvalda med stor omsorg och vi lägger speciell vikt vid hästarnas omvårdnad, säkerheten och naturligtvis kundupplevelse och gästfrihet. Vi har inte själva ridit med på alla turerna – det är nästan omöjligt givet företagets storlek - men vi har ridit med på bra många av dem och vi har återkommande kunder som har ridit många av de turer som vi inte själva har hunnit med. Vi kan därför med gott samvete utlova att vi är väl bekanta med våra turer och vet vad som krävs av ryttaren för att turen ska bli njutbar och trygg. Vi lägger alltid ned stor möda på att hitta den optimala resan utifrån våra kunders önskemål och förmåga. En överväldigande majoritet av våra kunder är mycket nöjda, något som vi naturligtvis är mycket stolta över samtidigt som det är den bästa reklam våra resor kan få.

Det går ofta att hitta våra samarbetspartners på nätet och det kan vara frestande att boka med dem direkt. Gör inte det – inte för att gynna oss utan för din egen skull. Vi erbjuder samma priser som våra partners (om du mot förmodan hittar ett lägre pris matchar vi det), så det blir inte billigare. Vi vet att vi erbjuder den bästa servicen för pengarna - inte för att våra partners inte kan eller vill - utan för att de är strängt upptagna med att skapa goda ridupplevelser och ofta därför är svåra att nå. Vi däremot arbetar uteslutande med att vägleda våra kunder, hitta den perfekta turen, beställa den och se till att våra kunder kommer i väg på resan. Det är alltid enkelt att kontakta oss och naturligtvis är du när du bokar via oss skyddad om ridcentret skulle gå i konkurs via vårt medlemskap i Resegarantifonden.

Företaget är danskägt och baserat i Helsingör. Under många år bodde familjen i Sverige lite söder om Kullaberg och språket är därför inget problem, vilket bevisas av våra många och återkommande svenska kunder. Vi har även många norska kunder som vi kommunicerar med på skandinaviska. Självklart är vi medlemmar av Resegarantifonden där vi har medlemsnummer 1856.

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »