Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor Island

Spektakuläre dagar på hästryggen

Rida på Island

Upptäck kontrasterna i Islands unika natur.

Hitta din ridresa


Hittade ridresor

 

Island

Sortering: Land | Pris

Äventyr kring vulkanen
Europa, Island

Bland dalar och heta källor turen går över vulkanen Hengills svarta lava in i Marardaluren grön lockande dal som kallas för hästarnas dal. Vi rider vid foten av det sägenomspunna bergspartiet Jórukleif och fortsätter längs med stranden av Islands största sjö Thingvallavatn, nära den klyfta där islänningarna i århundraden hållit ting.

Turkod:
IS 5714

Reseteman:
Turridning

Ridvana:
3

4 dagar: Från 9 550 SEK

Borgarfjördur trail
Europa, Island

Det frodiga området omkring Borgarfjördur på sydvästra Island är känt för några av Islands vackraste naturfenomen, ett överflöd av varmt vatten från geotermiska källor och som grogrund för många av Islands sagor. Med start i Borgarnes rider vi på bra stigar i varierat landskap, korsar ofta floder och rider längs mjuka flod bredder.

Turkod:
IS 5716

Reseteman:
Långritt

Ridvana:
3

7 dagar: 19 950 SEK

Familjesemester
Europa, Island

Ridsemestern på Island erbjuder en ideal möjlighet för familjer att spendera lite tid på vårt ridcenter med våra trevliga hästar under skolloven. Vi startar med en introduktion till hästarna och till ridningen följt av en ridlektion i ridhallen innan vi rider ut i den vackra naturen omkring ridcentret.

Turkod:
IS 5717

Reseteman:
Familj

Ridvana:
1

4 dagar: Från 8 030 SEK

Guldkorn i syd
Europa, Island

Turen bjuder på omväxlande ridning i rikt varierad natur och tar oss till många av Islands sevärdheter. Mystiska vägar leder oss till Marardalur, hästarnas dal, som ligger gömd bakom märkliga klippformationer.

Turkod:
IS 5701

Reseteman:
Långritt

Ridvana:
3

8 dagar: 21 890 SEK

Island eksklusiv
Europa, Island

Vi har valt ut de mest natursköna ridvägarna på södra och sydvästra Island till denna nya tur. Erfarna ryttaren får njuta av spektakulära dagar på hästryggen i små grupper och bekvämligheten på vårt hotell på kvällen. Vi upplever de populära ridområdena och unika ”hästbyarna” utanför Reykjavik. 

Turkod:
IS5715

Reseteman:
Turridning

Ridvana:
4

5 dagar: 16 650 SEK

Islands kontraster
Europa, Island

Upptäck kontrasterna i Islands unika natur. Du rider två hela dagar och övernattar på hotell. Bra rid terräng, långa töltar och möjlighet att bada i geotermiskt vatten, glöm inte badkläder och handduk!

Turkod:
IS 5708

Reseteman:
Turridning

Ridvana:
2

3 dagar: Från 6 290 SEK

Kjölur trailen
Europa, Island

Du rider den gamla ridvägen Kjölur som i mer än 1000 år varit en länk mellan södra och norra Island. Du besöker Gullfoss och Geysir och vid Hveravellir väntar de varma källorna oss som en oas i öknen.

Turkod:
IS 5704

Reseteman:
Långritt

Ridvana:
4

7 dagar: 21 950 SEK

Krýsuvik och Blå Lagunen
Europa, Island

Trail med fina utsikter till glaciärer, Reykjanes, Reykjavik och hela vägen till Snæfellsnes. Du avslutar turen i Blå Lagunen, där du kan koppla av i det välgörande geotermiska vattnet.

Turkod:
IS 5705

Reseteman:
Långritt

Ridvana:
3

5 dagar: 14 200 SEK

Landmannalaugar
Europa, Island

Turen startar ifrån gården Fellsmuli nedanför vulkanen Hekla och tar oss till Landmannalaugar, en dal på det isländska höglandet som är bäst känd för sina färgglada bergskedjor, omfattande lavafält och naturliga heta källor. Vi kommer att rida över höglandet längs med vulkanen Hekla tills vi når Landmannagrottan. 

Turkod:
IS 5709

Reseteman:
Långritt

Ridvana:
4

7 dagar: 21 990 SEK

Mellan Öknarna
Europa, Island

Den här turen sträcker sig genom området mellan de två sandiga öknarna Kjölur och Sprengisandur. Den undersöker området söder om glaciären Hofsjökull på nära håll. En tur i underbar och vild natur

Turkod:
IS 5718

Reseteman:
Långritt

Ridvana:
4

7 dagar: 21 990 SEK

Naturens skatter
Europa, Island

Trail med många möjligheter. Olika dagsutflykter till Islands många pärlor på pigga och lyhörda Islandshästar. Efter långa dagar i sadeln är det skönt att njuta av ett bad i hotellets "hot pot", en bra middag och ett förstklassigt boende

Turkod:
IS 5706

Reseteman:
Turridning

Ridvana:
3

4 dagar: Från 9 490 SEK

Norrskensturen
Europa, Island

Vi erbjuder ett perfekt tillfälle att njuta av underbar ridning i kombination med upplevelser av den isländska naturen och dess fantastiska fenomen. När norrskenet visar sig på himlen kan du enkelt gå ut ifrån ditt hotellrum och njuta av ett spektakulärt skådespel ovanför dig. Ta med badkläder.

Turkod:
IS 5712

Reseteman:
Turridning

Ridvana:
2

4 dagar: 9 970 SEK

Ridlektioner och turridning
Europa, Island

Vinter ridkurset är en kombinationskurs bestående av ridning och undervisning varvat av både teoretisk och praktisk utlärning i vår morderna manege. Kursen håller inte bara till i manegen utan tar oss också ut på ridturer i natursköna omgivningar, valfria besök på hästevenemang och/eller varierande sevärdigheter samt en skön säng att landa i när dagen går mot sitt slut, på ridcentrets hotel eller gästhus.

Turkod:
IS 5713

Reseteman:
Rid/språkkurs

Ridvana:
2

4 dagar: Från 7 360 SEK

Snæfellsnes trailen
Europa, Island

Tur till Islands västland. Färden är omväxlande och innan du når glaciären Snæfellsjökull, får du uppleva naturens rika färgskiftningar. Vi rider på gräsmarker i grönskande dalar, på lavans svarta mark och på strandens gula sand.

Turkod:
IS 5703

Reseteman:
Långritt

Ridvana:
3

7 dagar: 22 290 SEK

Sprengisandur
Europa, Island

Turen går längs den gamla berömda leden över Sprengisandur – tvärs igenom Island. Denna urgamla färdled genom landet sjunger vi om i visan som börjar med “Ridum, ridum…” (Á Sprengisandi).

Turkod:
IS 5719

Reseteman:
Långritt

Ridvana:
4

7 dagar: Från 27 750 SEK

Thórsmörk
Europa, Island

Ritten går genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser som en gång helgades åt asaguden Tor. Här förenas skogens grönska med närheten till glaciärerna Myrdalsjökull och Eyjafjallajökull. Ett besök i den mäktiga klyftan Stakkholtsgjá blir en oförglömlig upplevelse. Vi rider i området Fljótshlíð där en af Islands mäst kända sagor – Njálssaga skedde. Turen lämpar sig väl för dem som vill rida en kortare tur men ändå uppleva många sidor av Islands variationsrika natur. NYT! från 2022 nu också som 6 dagars tur - med strandritt!

Turkod:
IS 5711

Reseteman:
Långritt

Ridvana:
3

5 dagar: 15 120 SEK

Ridresor Island

Island är ett speciellt och underbart land - känt för sin barska natur, sin geologiskt aktiva underjord, sin långa historia med sagornas bloddrypande historier och för sin gästfrihet. Island är naturligtvis också hemvistet för islandshästen, den lilla, robusta hästen som är speciellt välanpassad både till klimatet på Island och till den varierade naturen. Har man provat på att rida islandshäst blir man lätt biten av det - den är energisk och uthållig, har ett stabilt temperament och den behärskar 4 eller t o m 5 gångarter. Tölten är speciell för islandshästen, en mycket behaglig och snabb gångart som man lätt fastnar för.

Islandhästen

Islandshästen är en tålig hästras som härstammar från Island. Det är en robust häst som tål väder och vind. Islandshästarna är kända för sina gångarter tölt och passgång. Islandhästarna funnits på ön i över tusen år och de er de mest renrasiga hästarna i världen. De har varit fria från inblandning av andra hästar i över 800 år. Islandshästen används mest till fritidsridning, turridning och tävlingar och är idag den tredje populäraste hästrasen i Sverige. Det är speciellt att rida islandshäst. De är oftast trygga och litar på ryttaren om den är en bra ledare.

Boka våre ridturer på Island

Prova våra turer på Island - vi arbetar med två mycket bra riddställen och kommer vida omkring och upplever både öns varierade och barska natur och islandshästarna, när de är som allra bäst.

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »

Tilbage til søgning