Hippo Tours CSS Sprite

Inkvartering på ridresan

Inkvartering

Betoningen på våra resor ligger naturligtvis på själva ridningen och på att se till att du får en trygg och spännande upplevelse på trevliga hästar. Inkvarteringen på våra resor kan därför variera från det enklaste boendet i tält långt ut i vildmarken med begränsad eller ingen tillgång till toalett och dusch, till lyxigt 5-stjärnigt boende i elegant inredda rum med alla faciliteter. Vi försöker att efter bästa förmåga beskriva boendet så tydligt som möjligt och vi hjälper dig gärna att hitta platser där både ridning och standard på boendet passar dina behov och önskemål.

Hotell, gästehus, pensionat och gårdar.

På de flesta av våra resor erbjuder vi inkvartering i små, lokala hotell, i gästhus, på pensionat och på gårdar med övernattningsmöjlighet för gästande turister. Flera av våra ridcenter har eget boende, ofta med mycket god standard. Inkvarteringen är i dubbelrum, för det mesta med egen dusch och toalett.

Dubbel eller enkelrum

Om du reser ensam kan du ofta dela rum med någon av samma kön och på så sätt spara ett enkelrumstillägg. Om du vill boka enkelrum går detta för det mesta (dock inte alltid) att ordna mot ett tillägg. Om du inte väljer enkelrum då du bokar din resa, inkvarteras du i dubbelrum tillsammans med en annan turdeltagare. Skulle det visa sig att detta inte fungerar tillkommer kostnaden för enkelrum.

Stugor och gästhus med sovsalar

På Island och en del andra ställen övernattar man vanligtvis i sovsalar där du rullar ut din sovsäck och sover tillsammans med andra deltagare av båda könen. Bad och toalettfaciliteter är gemensamma (om sådana alls finns). Inkvarteringen är enkel men ofta både charmig och trevlig och många gånger uppstår trevlig samvaro med sång kring lägerelden eller i stearinljusens sken.

Inkvartering i tält

Kan variera från den mest primitiva övernattning i små tvåmanstält med sovsäck och liggunderlag till det verkligt luxuösa. ”Walk-in” lyxtält med egna bad- och duschfaciliteter, komfortabel säng och morgonte/kaffe på sängkanten finns bl.a. på turerna i Botswana.

Internet och telefonförbindelser

Våra turer försiggår många gånger i nationalparker och på ställen där det normalt inte kommer så mycket turister. Det är därför ofta sparsamt eller ingen täckning till din mobil eller pc. Bästa chansen att komma i kontakt med omvärlden är som regel på kvällen och på morgonen vid övernattningsstället (även här kan det emellanåt vara dålig eller ingen täckning). Av säkerhetsskäl har guiderna alltid utrustning så att de kan komma i kontakt med hemmabasen och vi kan för det mesta komma i kontakt med guiderna om det finns behov av att få fram livsviktiga meddelanden.

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »