Hippo Tours CSS Sprite

Hälsa och vaccination

Hälsa och vaccination

Hälsoinformation

Ridning är en farlig och ofta ansträngande sport. Några av våra turer är ganska lätta och ställer inte särkilt stora krav på ryttarens fysik. Andra turer är mer krävande, ofta i väglös terräng och innebär många timmar i sadeln under kanske utmanande väder- och terrängförhållanden. Hälso- och sjukvårdssystemen på många av våra destinationer lever inte upp till den höga nivå vi vana vid i de Skandinaviska länderna.

Din säkerhet och ditt välbefinnande är av högsta prioritet för oss och vi vill inte kompromissa med säkerheten. Du ska dock vara medveten om att om olyckan skulle vara framme kan vi inte garantera att få dig till ett sjukhus inom en viss angiven tid. För att du ska få bästa möjliga resa för just dig/er: Om du eller någon i ditt resesällskap lider av en sjukdom eller har en funktionsnedsättning som kan påverka din/ert deltagande i turen ska upplysningar om detta lämnas vid bokningen. Det samma gäller om du är gravid vid tidpunkten för beställningen av resan. Denna information gör att vi får möjlighet att ge dig råd om turen du valt är väl ägnad för dig/er eller om ni kanske ska välja någon annan av våra många ridresor. Om, vi inte på ett rimligt vis kan tillmötesgå dina/era särskilda behov på den önskade turen, förbehåller vi oss rätten att avvisa reservationen eller, om detaljer om ovanstående inte är uppgivna vid tidpunkten för reservationen, annullera resan då vi blir uppmärksammade på dessa detaljer.

Det är ditt ansvar att meddela oss, om det sker ändrade förutsättningar i dina/era förhållanden efter beställning av resan som kan ha betydelse för ditt/ert deltagande i resan; till exempel sjukdom som uppstått eller graviditet

Vaccinationer

Du kan hitta relevant information om både vaccinationer och hälsotips i allmänhet i samband med resor utomlands på www.vaccinportalen.se. Här kan du också hitta din närmaste mottagning för vaccination. Var ute i god tid och boka minst 30 dagar före avresa

Sjukdom under resa

Om du blir sjuk, kontakta din reseförsäkring . De har en 24 timmars akut telefonnummer där man alltid kan få hjälp.
Du kan också alltid kontakta oss om du behöver råd och vägledning .

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »