Hippo Tours CSS Sprite

Inför resan med Hippo Tours

Inför resan

Det finns alltid tips i resans program på vad som är bra att ha med sig.

Iövrigt har jag alltid själv även detta med mig:

  • En väst (typ: Jäger modell) med massor av fickor eller en liten magväska (jag personligen ogillar att rida med en ryggsäck, på vissa ställen undanbeder de sig att man rider med ryggsäck av säkerhetsskäl)
  • Oftast finns det sadelväskor som rymmer vattenflaska, en tröja / jacka, etc.
  • En liten behållare med barnpuder som kan vara i en ficka eller magväska (inte för stor – varken väska eller behållare). Det är bra att använda på insidan av knän och lår, och på nedre delen av ryggen, på korsben och skinkor, för att förebygga skarvskador. Använd det ett par gånger om dagen, gärna till frukost och lunch.
  • Om olyckan är framme och du har fåt skarvsår: Använd Compeed blåsplaster - så stort som möjligt. Eller bättre: något kräm som Lanacane® Anti Chafing Gel
  • Vanligt plåster och desinfektionsmedel/våtservetter
  • Smärtlindrande läkemedel. Jag har lyckligtvis inte behövt använda det - men är alltid bra att ha med ”just-in-case” ....
  • En liten halsduk, bandana eller liknande. för att skydda mot solen eller annat.
  • Ridstövlar med grov sula, så också kan promenera i dem - de långa ridstövlar med hala lädersulor fungerar bäst hemma i ridhuset. Om inte du har bokat en dressyr eller hopp kurs. Jag föredrar en kort ridstövel med short chaps.

Tänk på om du skal rida i bergen: Temperaturen på en fin sommardag, går ner 1 grad pr. 100 m du stiger upp och värdet växlar fort.

Ett tips jag fick från några ryttare på tur i Lappland, som också var vandrare: En liten påse med energi-mix, bestående av nötter, torkad frukt, evt. lite choklad. Kan vara bra att ta som ett litet mellanmål när det är paus. Det kan också rädda dagen, om du kommer ut ur en längre dagstur än beräknat ...

Kudde: I Lappland lärde jag mig också att fixa en kudde av en tröja och en bandana (skarf) vik ihop en tröja så du får en liten fyrkant. Lägg den på din skarf, binda ihop diagonala ändar med en knut, gör samma sak med motsatta diagonal, och du har en kudde!

Framför allt: Var noga med att ta väl använt och beprövad utrustning med dig – undvika att ta nya grejor med, som lätt kan råka ge problem.

Detta har säkrat mig många goda upplevelsor även på långa och ansträngande ridresor, jag hoppas att det kan vara till hjälp för dig också.

Om du har särskilda frågor, är du välkommen att ringa oss och vi kan få en pratstund om det.

Vi vill gärna höra från dig efter resan, med ett litet gästboksinlägg och om möjligt, några bra bilder.

Njut av din härliga ridsemester! 

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »