Hippo Tours CSS Sprite

Ridresa till Egypten
Luxor och Röda Havet
Turfakta

Luxor och Röda Havet - turfakta

Vistelsens längd:

7 nätter, 8 dagar. Vi rider 4-7 timmar varje dag. 2 dagar omkring Luxor resterande i 2½ dagar omkring ridcentret vid Hurghada.

Sightseeing:

Det är inlagt en halvdags exkursion till Konungarnas Dal, en halv dags exkursion till Karnak Templet och en eftermiddags tur med häst och vagn genom den hektiska staden och dess marknad.

Inkvartering:

I Luxor inkvarteras du på Villa Nile House. Villa Nile House är ett charmerande pensionat med utmärkt service. Byggt i orientalisk stil och komfortabelt inrett. Det har två terrasser på taket med utsikt över Luxor templet och Hatshepsut templet. På Villa Nile House kan du njuta av blomsterträdgården och Bedouin hörnet, där du kan slappna av och dricka myntate eller den traditionella egyptiska karkade Ja, du är på semester!
Längst bort i trädgården finner du swimmingpool, jacuzzi och Hammam. Från terrassen når man matsalen. En trappa utomhus leder upp till sovrummen och till de två terrasserna på taket. Varje rum är fullt av karaktär och har air-condition, LCD-tv och trådlöst internet. Samtliga rum har eget badrum och en plats utomhus nära rummet.

I Hurghada bor du på Labranda Makadi Garden, beläget i Makadi-bukten, bara 5 minuter från våra hästar och stallet och i närheten av stranden vilket gör det till det perfekta resmålet för dem som söker en bra strandferie vid Röda havet. Hotellet har 281 moderna inredda rum med balkonger med utsikt över poolen eller trädgården. Hotellets faciliteter inkluderar även ett spa som ger gästerna möjlighet att boka avkopplande och fridfulla behandlingar under vistelsen.
LABRANDA Promenade ligger mellan LABRANDA Royal Makadi och LABRANDA Club Makadi. Det har ett fantastiskt utbud av restauranger, såsom den grekiska Taverna Paros, den kubanska Pequeña Habana, Rock & Roll Burger House, Yum Asian Kitchen & Bar, Café Cairo och Gelateria Giardino delle Rose.

Möjlighet att boka enkelrum finns. Reser du ensam och är villig att dela rum med en annan person av samma kön och en sådan finns, återbetalas ditt enkelrumstillägg.

Pension:

Helpension – frukost och middag på Guest House och hotell. Lunch serveras som picnic på rid och exkursionsdagar. Alkohol är inte inkluderat i prisen, men kan naturligtvis serveras och betalas lokalt.

Hästar:

Arab hästar. Araber är särdeles väl ägnade för det varma och torra klimatet. Hästarna är vältränade, lugna och mycket uthålliga. De är också arbetsviliga och ivriga att behaga ryttaren. Ett stort nöje att få rida dem!

Sadlar:

Ridningen sker med engelska sadlar och engelskt huvudlag. Även om sadlarna är av absolut toppklass är det lämpligt att iaktta förhållningsregler mot ridsår. Det torra, varma klimatet kombinerat med många timmar i sadeln vet vi av erfarenhet kan ge ridsår även på mycket erfarna ryttare. Emma som äger ridcentret, rekommenderar "Lanacane Anti Chafing Gel" eller liknande. Det kan köpas på nätet och kostar inte särskilt mycket. Använd det varje morgon innan du rider ut och gärna också efter ridningen för att mjukgöra huden.

Ridvana:

3-5. Du ska vara en tränad och bra ryttare i god fysisk form.

Grupp och guide:

Det är min. 2 och max. 15 gäster. Guiden talar engelska på turen.

Bagage:

Bagaget transporteras mellan de olika inkvarteringsställena, du ska själv bara ta med små förnödenheter för dagens ritt.

Kläder och utrusning:

Ta med kläder i neutrala färger och av bomull (skönast i värmen). Sedvanlig ridutrustning, rid- eller vandrarsko med liten klack, badkläder, långärmad skjorta eller t-shirt, handduk/liknande som skydd mot dammet vissa perioder, kamera, kikare, läppbalsam, solkärm och solblockare. Det är ett krav att använda hjälm (kan lånas på plats – rekommenderas dock att ta med din egen som du vet passar) då man annars inte täcks av deras försäkring. Det är en riktigt god idé att ta med myggmedel.

Väder:

Är oftast varmt och torrt.

Dricks:

Det är vanligt att ge ett tips i Egypten, och många av de anställda är beroende av tips. Därför debiteras en gottgörelse på USD 100 till fördelning mellan personalen  på ankomstdagen.

Inte inkluderat i priset:

Flyg till Hurghada, alkoholhaltiga drucker och ev. lokala drickspengar.

Turkod:

EG 119-01

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2020

Datum Pris
28. feb. -
6. mar.
8 dagar
18 060 SEK
Boka
4. apr. -
11. apr.
8 dagar
18 060 SEK
Boka
24. apr. -
1. maj.
8 dagar
18 060 SEK
Boka
8. maj. -
15. maj.
8 dagar
18 060 SEK
Boka

Underbar resa med många upplevelser. Emma gör ett riktigt bra jobb och våra guider var fantastiska! Hotellet i Luxor var otroligt fint, men när vi kom till Hurghada blev vi rejält besvikna då hotellet och servicen var under all kritik. Emma ordnade dock genast så att vi fick flytta till ett annat hotell som var toppen! Hästarna var väl omhändertagna och härliga att rida och det var magiskt att galoppera i öknen. Det enda jag skulle vilja lämna som konstruktiv kritik är att jag hade önskat mer ridning. På det stora hela är jag väldigt nöjd med resan.
Karin L., 2018

Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »