Hippo Tours CSS Sprite

Ridresa till Egypten
Luxor och Röda Havet
Resefakta

Luxor och Röda Havet - resefakta

Transport:

Flyg till Hurghada. Turerna är tillrättalagda så de passar med Easyjets avgångar från London Gatwick till Hurghada onsdagar och lördagar. Det finns många avgångar från Stockholm till London Gatwick. 

Transfer:

Gratis transfer från Luxor flygplats (mellan 8:00 och 20:00) till ditt Luxor boende och retur till Hurghada flygplats från hotellet i Hurghada. Anländer du till flygplatsen i Hurghada kan vi ordna transfer till Luxor. Turen varar ca 3½ timmar, är ganska spektakulär och kostar GBP 50.

Pass och visum:

Du måste ha turistvisum till Egypten. Det är lättast att ansöka om e-Visa online: EGYPT eVISA. Alternativt kan du ansöka om visum vid ankomst till flygplatsen. Hippo Tours kan inte hållas ansvarig om din visumansökan nekas på flygplatsen.
Passet måste vara giltigt min 6 månader efter det förväntade returdatumet.

Vaccination:

Det rekommenderas at du vaccineras mod Hepatitis A och Difteri-Stelkramp. Rekommendationerna ändras av och till och du bör undersöka om du ska ha en eller flera vaccinationer innan du ger dig iväg. Kontakta din läkare eller kolla på t.ex. http://www.1177.se

Försäkring:

Vi rekommenderar avbeställningsskydd. Därutöver ska du ha en reseförsäkring som täcker sjukdom, olycka och hemtransport.

Turkod:

EG 119-01

Resedatum 2020

Datum Pris
28. feb. -
6. mar.
8 dagar
18 060 SEK
Boka
4. apr. -
11. apr.
8 dagar
18 060 SEK
Boka
24. apr. -
1. maj.
8 dagar
18 060 SEK
Boka
8. maj. -
15. maj.
8 dagar
18 060 SEK
Boka

Underbar resa med många upplevelser. Emma gör ett riktigt bra jobb och våra guider var fantastiska! Hotellet i Luxor var otroligt fint, men när vi kom till Hurghada blev vi rejält besvikna då hotellet och servicen var under all kritik. Emma ordnade dock genast så att vi fick flytta till ett annat hotell som var toppen! Hästarna var väl omhändertagna och härliga att rida och det var magiskt att galoppera i öknen. Det enda jag skulle vilja lämna som konstruktiv kritik är att jag hade önskat mer ridning. På det stora hela är jag väldigt nöjd med resan.
Karin L., 2018

Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »