Hippo Tours CSS Sprite

Ridresa till Egypten
Luxor och Röda Havet
Program

Luxor och Röda Havet - program

Dag 1: Ankomst

Rese dag. Det är enklast om du tar ett flyg till Hurghada (se mer om förbindelser under "Resefakta"), därifrån är det arrangerat transfer i bil till Luxor. Det är en tur på 3½ timmar genom ett mycket vackert och varierat landskap, en upplevelse i sig själv. Du inkvarteras i ridcentrets gästhus som ligger på Nilens kant.

Dag 2: Introduktionsritt och kamel safari

Efter frukost tar vi en Tuk Tuk till stallen på Västbredden av Nilen. Vår första dag i sadeln är en äventyrlig introduktion till livet som beduin. Ridturen går genom byar under palmernas trädkronor längs Nilen. Floden flyter stilla och vi kan se bufflar som lugnt betar på bredderna. Lunch serveras på pensionatet.
Ingen tur till Egypten skulle vara komplett utan en kamel safari. Det är ett fantastiskt sätt att på upptäcktsfärd genom byarna och längs Nilen. Super hög utsikt över det hela! Middagen serveras omkring kl. 20 på typiskt egyptiskt, festlig vis. Att äta med händerna, sittandes på plysch kuddar är ett ”måste” då man besöker Luxor!! Första dagen ger en god inblick i det autentiska "Egyptian way of life".
Ca.5 timmar i sadeln.

Dag 3: Rid fri dag - Konungarnas Dal, Karnak Templet och mer

Efter tidig frukost omkring kl. 7, startar vi på en halvdags tur till Konungarnas dal, den sista viloplatsen för de gamla faraonerna. Vi kan inte på förhand veta vilka kungliga gravplatser som kommer att vara öppna, men vi kommer runt till ganska många: Tut-Ankh-Amon; Ramses I; Tuthmosis III; Tawsert/Sethnakt; Siptah; Ramses III; Ramses VI, IX & IV. Vanligtvis är minst 8 gravplatser öppna.
Vår tur på Västbredden fortsätter till Hatshepsut, den mest berömda kvinnan i egyptisk historia. Hatshepsut var egyptisk farao från omkring 1479 till 1458 f.Kr. Hon hade inte bara den längsta regeringstiden som någon egyptisk drottning haft, men betraktades också som en av de mest framgångsrika härskarna i egyptisk historia. Under Hatshepsut utforskade, byggde och växte Egypten. Turen går också till Carters House och Drottningarnas Dal (arabiska: وادي الملكات Wādī al Malekāt), som är den plats i Egypten, där faraonernas hustrur blev begravda. I forntiden var det känt som Ta-Set-Neferu, vilket betyder "skönhetens plats".
Efter lunch korsar vi över till öst bredden och tar en rundtur i Karnak-templet. Vi startar med att ta en tur på "hantours" (traditionell hästdragen enspannsvagn) upp längs Corniche en kilometer eller två till Karnak. Karnak! Det största religiösa komplexet på planeten. Glöm allt vad du har förväntat avseende skala och rum; du kommer att bli förbluffad av Amun-Raas tempel och hans gudomliga hustru Mut och deras son, Khonsu.
Guiderna kommer att vara med och visa vägen genom labyrinten och förklara historien bakom de fantastiska Karnak ruinerna. Många besökande går bara förbi en av skatterna i Karnak, friluftsmuseet. Vi vill visa er några av de arkitektoniska pärlor, som blev återanvända i senare generationer som fyllnadsmaterial, men som nu är återskapade i all sin glans i detta museum. Vi kommer in i den stora Hypostyle Hall, vilken byggdes av Seti I, som var fader till Ramses den Store. Det är över 6000 kvm med 134 kolonner. Vi planlägger också att besöka det lilla Ptah templet, inne i Karnak komplexet och huserar en vidunderlig staty av lejon-gudinnan Sehkmet.
Efter Karnak besöker vi Luxor Temple och Luxor Museum innan vi slutar på Mummification Museum.

Dag 4: Det ultimata trailritten genom Faraonernas land

På vår andra dag rider vi ut i landskapet runt Luxor. Frodigt gröna sockerrörsodlingar är den perfekta platsen för sköna, lätta galopper och sceneriet är spektakulärt. Vi ser bönderna som arbetar i odlingarna på samma vis, som deras förfäder har gjort långt tillbaka i tiden. De gamla traditionerna följs ännu.
Under förmiddagen kan du förbereda dig för en spektakulär vy då vi rider våra säkra hästar bakom Konungarnas dal och upp till toppen av Mount Thebes där vi får panorama utsikt ut över Luxor.
Lunch serveras i en lokal by, innan vi rider tillbaka genom sockerrörs- och bananplantager. På kvällen serveras middag på en segelbåt, det perfekta viset att slappna av efter en lång tur. Ca.6 timmar i sadeln denna dag.

Dag 5: Resa till Hurghada

Vi ger oss av från Luxor efter frukosten och når fram till Röda havet vid lunchtid. Efter en god lunch på stranden och ett dopp i poolen kommer vi att presentera våra ”öken-araber”. Hästarna i Hurghaga är utvalda för deras framåtanda och sina goda egenskaper att kunna galoppera oändligt i öknen. Vi njuter av en soldnedgångstur innan vi äter kvällsmat vid havet. Ridning idag 3 timmar.

Dag 6: "Flyga" i öknen och rida på kusten av Röda havet

Dagens ridning är uppdelad i två halvor, På vår morgontur kommer vi att ”flyga” i öknen med våra hästar och efter en lunchpaus ska vi besöka det fantastiska Röda havet. Middag är på vårt hotell.
6 timmars ridning idag.

Dag 7: Rid fri dag – simma med delfiner och snorkla

I dag åker vi ut på det kristallklara vattnet i Röda där vi kommer att tillbringa dagen med att slicka i oss solsken och slappa av. Detta är dock inte någon gammaldags båttur! Vid Dolphin House får vi möjlighet at möta våra undervattens vänner och möjlighet att simma med vilda delfiner. Senare stannar vi till vid två fantastiska platser för snorkling för att se ett välde av undervattens skönhet runt om Hurghada Reefs - en sann "once-in-a-lifetime" upplevelse.
Det är inte allt - vi får också en utsökt "seafood" lunch serverad av den vidunderliga besättningen om bord.

Dag 8: Simma med hästarna

Ingen tur skulle vara komplett utan en simtur med hästarna i Röda havet! Vi blir hämtade vid hotellet efter frukost och skjutsade ut till stallen. Vi ska ta en härlig, en lätt morgon galopp innan vi sadlar av och njuter av ett friskt bad i de salta vågorna tillsammans med hästarna. Därefter en avslappnande lunch på stranden och lite siesta innan vi vänder tillbaka till hotellet. Utcheckning innan returresan under kvällen.
Omkring 3 timmar i sadeln.

Obs. Var uppmärksam på at det kan ske ändringar programmet på grund av väder eller andra oförutsägbara omständigheter. Värdarna strävar efter att informera noga om eventuella ändringar och orsakerna till dem.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2020

Datum Pris
28. feb. -
6. mar.
8 dagar
18 060 SEK
Boka
4. apr. -
11. apr.
8 dagar
18 060 SEK
Boka
24. apr. -
1. maj.
8 dagar
18 060 SEK
Boka
8. maj. -
15. maj.
8 dagar
18 060 SEK
Boka

Underbar resa med många upplevelser. Emma gör ett riktigt bra jobb och våra guider var fantastiska! Hotellet i Luxor var otroligt fint, men när vi kom till Hurghada blev vi rejält besvikna då hotellet och servicen var under all kritik. Emma ordnade dock genast så att vi fick flytta till ett annat hotell som var toppen! Hästarna var väl omhändertagna och härliga att rida och det var magiskt att galoppera i öknen. Det enda jag skulle vilja lämna som konstruktiv kritik är att jag hade önskat mer ridning. På det stora hela är jag väldigt nöjd med resan.
Karin L., 2018

Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »