Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Black Mountain Explorer
Turfakta

Black Mountain Explorer - turfakta 

Turens längd:

En vecka med 5 dagar i sadeln, 6 nätter. 
Det är möjligt att förlänga turen hen över helgen. Du rider då fredag och lördag och lämnar söndag efter frukost, eller du tar fri fredag (lunch ingår då inte), rider lördag och söndag med avresa från kl 16.00.

Boende:

Du bor på gården i fina dubbelrum med egen toalett och badrum och det finns några få enkelrum. Det finns ett enkelrumstillägg, men om du är villig att dela rum med någon av samma kön, och en sådan deltagare finns, kommer enkelrums tillägget att falla bort / återbetalas.

Pension:

Det är en vistelse med helpension, undantaget onsdag kväll då kökspersonalen är fri. Alkoholhaltiga drycker ingår inte i priset men du är välkommen att själv ta med vin och öl att njuta till maten. Under luncherna på de lokala pubarna står du själv för dryckerna.
Torsdagskvällen ger möjlighet att utforska några av de restauranger och pubar som finns i närheten. Vill du ha tips om vilken restaurang du ska välja hjälper våra värdar gärna till.

Ridning:

Vi rider engelsk ridning med engelska sadlar och träns.

Hästar:

Det finns fler än 60 Welsh Cobs från egen avel på centret. Hästarna är vältränade med ett bra temperament och är dessutom speciellt väl ägnade för cross country ridning.

Ridvana:

Nivå 3 eller bättre. Du ska vara komfortabel i de tre gångarterna och du ska kunna klara långa dagar i sadeln.

Viktgräns:

Du får max väga 90 kg

Guide:

Turerna leds av en mycket kompetent guide som känner både hästar och området väl.

Kläder och utrustning:

Ridhjälm (ev. kan du låna på centret), ridstövlar, ridbyxor, handskar, regnkläder, en varm tröja, jacka och ett par bekväma byxor. Adapter behövs för elapparater.

Säsong:

Varje vecka från mars till slutet av oktober.

Inte inkluderat i priset:

Flyg till London eller Birmingham, vidare transport till ridcentret, möjligen entré till Royal Welsh Agricultural Show, middag torsdag, alkoholhaltiga drycker och drycker på pubar under turen. Du är förstås välkommen att ta med eget vin och öl.

Turkod:

GB 102-01

Hämta utskrivbar PDF


2022 datum och priser är på väg, vi uppdaterar kontinuerligt och vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på e-post: info@ hippotours.se eller telefon 046 2880466

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »