Hippo Tours CSS Sprite

Hästresor
Pirat trail vid Costa Brava
Program

Program för pirat trail

Dag 1. Kust tur vid Costa Brava

Ankomst till Barcelona eller Girona varifrån det är transfer till den lilla fiskeby, nära franska gränsen, som är utgångspunkten för denna fantastiska trail.
Det serveras en gemensam middag då du också får möta de övriga deltagarna och guiden på ridturen.

Dag 2. Den vilda kusten och pirater

Efter en god frukost på terrassen gör vi hästarna klara för dagen ridning. Hela tre bergskedjor gör denna tur speciell och redan strax efter starten kliver din nya vän säkert över klippor och sten på färden.

En liten stund före vår lunch-picknick kommer vi fram till benediktinerklostret Sant Pere de Rhodes. Det ligger skymt från vägen på 500 meters höjd mellan Rhodes bergen - i säkerhet för rövare och med en enastående utsikt över det azurblå havet.

Stigen slingrar sig i serpentiner ner till byn Selva de Mar som blev anlagd i en dal väl gömd för piraterna. Byns torn bär minnen från svunna pirattider, terrängen är krävande och vi måste sitta av och leda våra fyrbenta vänner på en del av vägen.

Vi tillbringar natten på ett mysigt hotell i den lilla romantiska fiskebyn Port de Selva.
De små vita husen lutar sig mot varandra som om de söker beskydd mot pirater!

Dag 3. Vägen till paradiset!

Vi rider i små bukter och vikar längs kusten; en ritt till paradiset - Cap de Creus – namnet i sig framkallar bilder av oförstörd natur.

Den knotiga halvön har branta slänter ner mot Medelhavet. Havet gnager obönhörligt på kustlinjen och har slukat större och mindre delar av den. Kvar finns en knotig kustlinje med otaliga små vikar bland klipporna vilka utgjorde perfekta gömställen för dåtidens sjörövare.

Din häst mästrar den klippiga terrängen med samma säkerhet som en bergsget. I en av de vackra, oförstörda bukterna njuter vi av vår lunch och en simtur i vågorna efter – paradis!

Eftermiddagens ridning bjuder på mer spänning då vi rider högt upp över havet, genom ett otämjt klipplandskap. Tramunata vindarna har genom åren eroderat klipporna och format dem i mystiska och bisarra formationer som pryder Cap de Creus som ornament.

I Cadaques, Costa Bravas juvel får vi logi denna natt. Den vitkalkade fiskebyn med sina gamla slingrande gränder blir med rätta presenterad som den vackraste och den mest charmerande byn på den Vilda Kusten.

Byns läge medförde att byborna konstant måste försvara den mot överfall och plundring av pirater. På 1500-talet blev Santa Maria kyrkan plundrad av piraten Barbarossa och brann ner till grunden.

Dag 4. Upptäck glädjen vid Cap de Creus

Vi rider genom Cadaques, vid utkanten av byn börjar ett vidunderligt, vilt klipplandskap som går sträcker sig längs kusten, täckt av många buskar och blommor. Uråldriga stenmurar leder oss på rätt väg.

Vi tar rast i en vacker bukt med fin sandstrand där vi kan simma i de salta, blå böljorna.

I branta svängar leder stigen sedan över ett pass. Vilda blommor kryddar vår väg och vi får se fantastiska vyer ut över Rose bukten. Luften är mättad av den speciella Medelhavsaromen från pinjeträd och korkek.

Vi skal övernatta på ett trevligt, litet familjehotell med uppvärmd bubbelpool.

Dag 5. Tur till Rose bukten

Gröna olivlundar glimtar i ljuset på de terrass anlagda sluttningarna. Vi rider mot Rose bukten och det mäktiga citadellet "La Cuitadella" som ursprungligen blev byggt för att kunna försvara sig mot sjöröveri. Bakom den tjocka muren finns många arkeologiska artefakter och resterna av en gammal klosterkyrka.

Vid de gamla försvarsverken kan vi rida över gröna fält och beundra ruinerna vackert inramade av berg och hav.

Med lite tur får vi se rosa flamingo, stork eller kanske små silkeshägrar som förekommer i våtmarkerna vi rider igenom.

Vid nationalparken Aiguamolls gräns väntar ett komfortabelt pensionat från 1800-talet med en svalkande pool och en vacker trädgård som erbjuder till skön avslappning efter en lång och äventyrlig dag till häst.

Dag 6. Hovspår i sanden

Vågorna sköljer in över den fina sanden, hästarna är på ”G” och vill öka farten. Iväg i galopp! Hovarna plaskar i vattnet och vi gör ett fint spår över sanden. Galoppen längs stranden "Playa Grande" är en dröm för alla ryttare!

Plötsligt blir allt lugnt, vi försvinner in bland stora sanddyner och pinjeskogens barr på den mjuka sandmarken absorberar alla ljud från hovarna.
Just ute ur skogen igen möts vi av de mest imponerande klipporna på Costa Brava. Vi hittar en dold vik där vi äter vår picknick, simmar i havet och håller en skön siesta.

Vår vidare ritt slingrar sig ibland över steniga stigar med många trädrötter, ibland på små avsatser över havet högt över havet i det fantastiska landskapet längs ”Vilda Kusten. Kanske får vi se hoppande delfiner innan vi avslutar dagens ritt i en livlig fiskeby.
Detta är slutet på vår trail och därefter en kort transfer till hästgården (beroende på årstid till motsvarande boende). Under middagen minns vi händelserna under de senaste dagarna.

Dag 7. Adjö pirater

Efter frukost är det transfer tillbaka till flygplatsen i Girona eller i Barcelona.

Observera:
Det kan förekomma ändringar i dagsprogrammen beroende på väder och säsong. Turen kan också komma att ridas i omvänd ordning.
Denna tur går till vissa delar i bergig terräng och du måste vara inställd på att sitta av och leda din häst ibland upp till en halvtimme. De partier där hästarna måste ledas är oftast i stenig ojämn terräng som går nerför.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2020

Datum Pris
4. apr. -
10. apr.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
13. apr. -
19. apr.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
19. apr. -
25. apr.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
9. maj. -
15. maj.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
16. maj. -
22. maj.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
31. maj. -
6. jun.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
12. sep. -
18. sep.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
10. okt. -
16. okt.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
19. okt. -
25. okt.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
15. nov. -
21. nov.
7 dagar
14 840 SEK
Boka
28. nov. -
4. dec.
7 dagar
14 840 SEK
Boka

Vad andra säger:

How was the reception: 5
How was the instruction: 5
How was the accommodation: 5
How was the food: 4
The standard of the ranch: 5
The quality of the riding: 5
Did the tour meet your expectations: 5
The service from Hippo Tours: 4
Flott trail med mye variasjon. Vi klatret opp i bergene, red langs kysten, over eng, gjennom skog og landsbyer, på stranden. Spennende, herlig ritt. I mai blomstret det så vakkert og det var frodig og fint. Vakkert. Herlig ridning med mye variasjon. Supert. Herlig med piknik ute i det fri og deilig med siesta. Alt var vel organisert og planlagt. Flotte hester. Jeg er kjempe fornøyd med trailen.
Suzanne H., 2018

Läs mer

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »