Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Andorra trail
Turfakta

Andorra trail - turfakta 

Turens längd:

13 dagar, 12 nätter, varav 11 dagar i sadeln. Vi rider 5 - 8 timmar varje dag, totalt ca.350 km.

Inkvartering:

Fem nätter på guest house/pensionat i delat dubbelrum med bad och toalett. Tre nätter i delat två-personers tält, en nat i fler-peroners tält och tre nätter på vandrarhem i sovsal.
Om du reser ensam kan du boka ett delat dubbelrum / två-personers tält och vi gör vårt bästa för att hitta en person att dela med (lyckas ofta). Om vi inte hitter en person att dela med blir du bokat i enkelrum de nätterna där det är relevant (5 nätter) och får betala tilläggspriset för enkelrum. Om du önskar enkelrum är det möjligt 5 nätter på guesthouse/pensionat, 3 nätter i tält, övriga 4 nätter är i flermanna tält och sovsaler. Priset för enkelrum är 150 €, som betalas lokalt (inte kreditkort). Om du också vill ha en-persons tält finns det en extra kostnad på 75 € för detta, vilket också betalas lokalt.
Att sova i tält uppe i bergen är en betagande upplevelse men du ska naturligtvis vara klar över att på de flesta av turens lägerplatser finns inga faciliteter som toalett och dusch, även om det oftast finns ett vattendrag med klart och rent vatten ganska nära. Du ska vara förberedd på att hjälpa till med att sätta upp tält, hjälpa till med maten och att anpassa dig efter mera primitiva förhållanden. Det är trevligt och ger oftast en fantastisk sammanhållning i gruppen.

Pension:

Halvpension. Middag på ankomst dagen och frukost på avresedagen. 11 luncher eller middagar ingår inte i priset. Priset för dessa måltider är 200 €, som betalas lokalt (inte kreditkort) och debiteras vid första måltiden.
Alkoholhaltiga drycker utöver bordsvin, soft drinks och kaffe efter middagen är inte inkluderat i priset.

Hästar:

Andalusier och spanska hästar, bra och säkra i bergen, i mycket god kondition och uthålliga. De är livliga med snabba och har kraftfulla galopper, är intelligenta och pålitliga. Sadlarna är engelska eller spanska trail sadlar.

Ridvana:

min 4. Du skal vara en tränad ryttare och i god kondition. Trailen är krävande med mycket klättring i berg och emellanåt i ett livligt tempo och långa galopper. Du ska kunna stiga av och på hästen från bägge sidor i svår terräng. Du måste också klara och vara i form för att leda din häst både uppför och nerför på speciellt branta passager. Du ska helt uppenbart inte välja denna tur om du lider av höjdskräck. Förhållandena i bergiga omgivningar kan skifta snabbt och oväntat och du måste därför vara inställd på att ha tålamod, vara flexibel och förstående om planer ändras på grund av oförutsagda händelser.

Viktgränser:

Du får max väga 85 kg.

Grupp och guide:

Grupperna är vanligtvis på 6 - 10 ryttare med en bra och kompetent guide.

Bagage:

Ditt bagage blir transporterat mellan övernattningsställena. Pack i mjuk väska.

Kläder och utrustning:

Ridbyxor, hjälm (kan lånas på plats), rid- eller vandringsskor med halfchaps, vattenflaska (kan lånas på plats), regnkläder och varma kläder. Vi rekommenderar att du tar med kläder som torkar fort. Kom ihåg solkräm. Sovsäck och handdukar.  Kanske en fickkniv och en ficklampa

Inte inkluderat i priset:

Flyg till Barcelona; 11 lunch/middager, alkoholhaltiga drycker ut över bordsvin till lunch och middag, soft drinks, kaffe efter middagen. Betalas lokalt 1. kväll: Transfer € 150, 11 måltider € 200 och ev. enkelttillägg

Turkod:

ES 4613

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
14. jun. -
26. jun.
13 dagar
29 860 SEK
Boka
5. jul. -
17. jul.
13 dagar
29 860 SEK
Boka
26. jul. -
7. aug.
13 dagar
29 860 SEK
Boka
23. aug. -
4. sep.
13 dagar
29 860 SEK
Boka

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »