Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor Spanien
Andorra trail
Program

Program för Andorra trail

Dag 1. Medelhavets kust

Transfer från flygplatsen till ett hotell på Medelhavskusten där du ska övernatta. Den salta brisen från havet ger dig det första intrycket av de dagar som väntar. Har du lust kan du bada i Medelhavets ljumma vatten innan middagen. Maten avnjuts med utsikt mot havet du får träffa dina medresenärer och guiden.

Dag 2. Mellan två vikar

Efter en solid frukost är det dags att möta hästarna och göra oss klara för det stora äventyret. Vi lämnar kusten och klättrar upp längs sandiga stigar Albera bergen. Från stigen finns det fina vyer tillbaka mot den knotiga kustlinjen vid Costa Brava kusten. Under skuggiga träd väntar den första picknick'en.

Under eftermiddagen får vi betagande utsikter till den franska och katalanska kust. Som en amfiteater omger bergen den slätta, som ligger framför oss. Pinjeskogar, vingårdar och olivlundar karakteriserar Medelhavslandskapet. Efter några långa galopper anländer vi till en liten bergsby. Här tillbringar vi natten i ett gammalt slott. Vi besöker en lokal bar, äterr middag med läckra katalanska rätter och vino tinto från den närliggande bodegan.

Dag 3. Alt Empordà - a touch of Afrika

Först en god frukost innan det är dags att ta ett avslappnande bad i en av de naturliga poolerna som finns längs bäckens lopp.

Uppfriskade efter badet gör vi hästarna klara för dagens tur inåt landet. Vi startar med att rida genom det vackra landskapet Alt Emporda med pinje skogar och vinodlingar. Det finns en atmosfär som påminner om Afrika. På vägen rider vi genom korkfält och vingårdar till en vacker sjö och innan vi äter lunch kan ni njuta av ett bad i det klara vattnet i sjön. 

Eftermiddagens ritt går längs sjön genom skogsklätt, backigt landskap i de nedre Pyrenéerna. På kvällen är vi framme vid "Hostal dl Aigua" där det väntar en varm dusch och en läcker middag som vår "chef de cuisine" - David - tillagat åt oss.

Dag 4. Garrotxa berget, vild och orädd

Idag följer vi floden uppströms och rider sedan längs några bergsstigar i ett friskt tempo med långa, lätta galopper.

Vi släpper hästarna fria på en äng innan vi äter vår lunch i en vacker floddal, där vi kan dyka och simma i en naturlig pool i bergs bäckens uppfriskande turkosblå vatten. Det kluckande ljudet från bäckens strömmande vatten förför till en skön siesta.

Vilan ger oss kraft att klättra, steg för steg. Vi rider över en romersk bro och kommer in i Garrotxa bergens oändlighet.

Läger för natten gör vi vid ett vacker och rofyllt kapell. Här kan vi slappna av med en kall drink innan middagen medan vi betraktar hästarna som betar på ängen.

Dag 5. Den röda "canyon like Arizona"

Landskapet skiftar nu nästan omärkligt när vi rör oss i området kallat Alt Garrotxa med djupa dalar, knotiga klippor och täta ekskogar.

När vi korsar Playa de la Muga korsar vi samtidigt den Franska gränsen. Den röda vulkaniska jorden (Terre Rouge) verkar ganska spektakulär mot allt det gröna.

Efter några snabba galopper kommer vi fram till en typisk fransk pyreneisk by. Under en romersk bro hittar vi två vattenhål vi kan förfriska oss i.

Under eftermiddagen rider vi allt längre in i Frankrike. Ritten går genom boklundar innan vi följer en bergsstig mellan träden. Stigen leder oss fram till vårt boende för natten. Du kan beundra den fantastiska utsikten över Pyrenéernas omgivande toppar och se fram emot en varm dusch.

Med en trevlig middag kommer vi att avsluta dagens upplevelser

Dag 6. Sierra Cavallera - vilda hästar

Vi vänder nu för en stund tillbaka till Katalonien efter turen in i Frankrike, på vägen passerar vi frodiga bergs ängar och skuggrika skogar. Vi håller paus i en pittoresk bergsby för att få en kall drink innan vi klättrar högt upp i bergen och får en förnimmelse av de höga Pyrenéerna för första gången. Vi rider förbi flockar av boskap och bergshästar. Några sköna galopper tar vi på vår ridväg uppåt.

Vi korsar en lång bergskedja och rider på övergivna stigar genom detta vackra bergsparadis till den lilla staden Camprodon. Under en promenad på kvällen kanske en bar i staden bjuder på en liten drink ....

Dag 7. Förnimmelse av Mongoliet

Några spektakulära klätterturer väntar oss idag, upp till ändlösa bergsängar. Stora flockar, med vilda bergshästar och lite boskap med klingande bjällror, tittar nyfiket på oss.

Ovanför oss svävar gamar och örnar med sina imponerande vingbredder. Vi tar några härliga, långa och spännande galopper över ängarna.

Till lunch gör vi en liten omväg och vänder för ett ögonblick tillbaka till civilisationen för att äta på en restaurang i en liten by.

Eftermiddagens ridning går genom skogar där mossan på stigen slukar hovarnas ljud och vi klättrar vidare i fridfull stillhet. Framåt kvällen är vi tillbaka vid vår lägerplats. Herdarnas stuga har en eldstad där vi kan tillaga en god och välförtjänt barbecue.

Dag 8. Alpina getter i Mongrony massivet

Vi rider ut ur skogen och kommer åter ut i ett öppet landskap med betesmarker i bergen.
Med lite tur ser vi getter som siluetter när de hoppar från klippa till klippa i högt tempo.

I dag kan vi både trava och njuta av galopper upp längs backarna, kulminerande med en snabb galopp upp till toppen av bergskammen. Vilken utsikt vi har härifrån!

Nattens logi är ett vandrarhem som ofta används av vandrare i bergen. Vi kan njuta av en varm dusch och sova i en säng i sovsalen efter en solid middag som våra värdar tillagat.

Dag 9. Sierra Cadi till slätterna vid Cerdanya

Innan soluppgången gör vi oss iordning inför dagen. I den helt speciella atmosfären i soluppgången klättrar vi genom pinjeskog in i den fantastiska "Parc natural de Cadi Moixero". Vi kommer fram till et ställe där vi får snacks och något varmt eller kallt att dricka.

Hästarna börjar färden nerför och vi möts av vyn över de imponerande slätterna vid Cerdanya, väl nere tar en skön galopp oss fram till vårt picknick ställe med utsikt över slätten.

I natt ska vi bo ”extravagant” i en by där vi hälsas välkomna på en farm med trevliga rum och en varm dusch. Middagen serveras i trädgården på denna vidunderliga plats.

Dag 10. Storslagna dalar i Pyrenérna - Cathar

Vi korsar snabbt den bördiga Cerdanya slätten. Det öppna landskapet inbjuder till trav och bra, lätta galopper.
Vi korsar floden Ter och hästarna får kämpa lite med flodens strömmande vatten.

Vi rider in i landskapet Cathar, I en smuk dal i Pyrenéerna gör vi vårt läger. En av bäckarna i bergen blir vårt ”badkar” i kväll.

Högt uppe på en klippa kan vi se resterna av slottet Cathar som minner oss om svunna tider. Hästarna njuter till fullo av det friska gröna gräset på ängen. I vackra och rofyllda omgivningar går vi till ro och kan se en stjärnklar himmel innan vi faller i sömn.

Dag 11. Andorra stranden

Ridningen idag startar med en kort men krävande klättertur in i Andorra. Det är en spännande dag då vi bär allt med oss som vi behöver de kommande två dagarna!

Klätterturens ansträngning belönas med utsikten över en fantastisk sjö, den liknar något från Karibien – fast på 2500m höjd!
Nu är vi äntligen här – ritten har gått från strand till strand, genom tre länder på 10 dagar med trofasta Andalusiska hästar.

Hästarna släpps ut på ett bra bete med utsikt mot sjön medan vi njuter av vår picnic vid sjökanten och slappnar av på stranden. Naturligtvis tar vi ett dopp i sjön och unnar oss en kort siesta!

Utvilade och förfriskade sitter vi upp igen och gläds åt vyn av alla backar på vår fortsatta ritt.

Här mitt i Pyrenéerna når vi ett härligt ställe fram på eftermiddagen där vi slår läger för natten. Det finns en flod alldeles intill där vi kan fräscha upp oss efter dagens ridtur. Ur sadelväskornas gömmor sätter vi ihop en fin kvällsmat och kan komma till ro med fyllda magar. Bjällrornas spröda klang från den betande boskapen runtomkring oss vaggar oss till sömns.

Dag 12. Andorras höga Pyrenéer

Vi håller ögonen öppna för att se murmeldjur när vi passerar vackra ängar och floddalar.

Hästarna får göra några ansträngande klättringar innan vi når vår picknick plats vid en dold bergsjö. Här kan vi simma och slappna av innan vi rider till turens högsta punkt på 2600 meters höjd.
Högt här uppe är utsikten spektakulär ut över Sierra de Cadi och Aneto,det högsta berget i Pyrenérna. Vi rider försiktigt ner genom detta fantastiska landskap tills vi kommer till en glittrande bergsjö. Vi har nått vår destination! Vi är tillbaka i Katalonien.

Vi kommer fram till vår transport som tar oss till ett pensionat där vi kan få en välförtjänt dusch och en god avslutningsmiddag. Vilken vidunderlig ridtur vi haft!

Dag 13. Hasta la vista Pyrenéerna!

Efter frukost är det dags att ta farväl. Det är transfer tillbaka till Barcelona flygplats.

Obs.:
Det kan förekomma ändringar i dagsprogrammet beroende på väder och säsong och det kan även hända att turen genomförs i omvänd ordning.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
14. jun. -
26. jun.
13 dagar
29 860 SEK
Boka
5. jul. -
17. jul.
13 dagar
29 860 SEK
Boka
26. jul. -
7. aug.
13 dagar
29 860 SEK
Boka
23. aug. -
4. sep.
13 dagar
29 860 SEK
Boka

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »