Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor -Sprengisandur trail på Islandshäst
Program

Se video

Program för Sprengisandur trail

Dag 1: Ankomst till Keflavík - transfer till Reykjavik och Hveragerdi

Du kommer förmodligen att anlända till Keflaviks flygplats, varifrån du tar bussen till Reykjavik (BSÍ, terminalen). Här kommer du att tas emot av representanter för dina värdar mellan 17:30 - 18:00. De har arrangerat ytterligare transport till gården nära Hveragerdi. Här tillbringar du natten i en stuga. Vi äter tillsammans och guiderna informerar om kommande dagars händelser.

Dag 2: Hveragerði - Fellsmúli – Hólaskógur

Från Hveragerdi i Ölfus kommun kör vi till Fellsmúli gård nära Hekla vulkanen. Turen börjar där och vi följer mjuka stigar genom en björkskog, till den gamla gården Skarfanes. Större delen av dagen rider vi längs den mäktiga floden Thjórsá (den längsta floden på Island). På vägen till Tröllkonuhlaup passerar vi Thjófafoss vattenfall och det magnifika berget Búrfell, som en gång var hem för kämpar och troll. Därifrån åker vi till stugan Hólaskógur, där vi tillbringar natten.

Ridtid och längd: 25 km, ca. 5 timmar.

Dag 3: Hólaskógur – Hrauneyjarfoss – Hólaskógur

Vi fortsätter nordost om Thjórsá-floden. Landskapet förändras ständigt i öknen. Hästarna tillbringar natten på en äng nära Hrauneyjar, nära en av de största vattenkraftverken på Island. Ryttarna tillbringar natten i en stuga vid Hólaskógur.

Ridtid och längd: 35 km, ca. 7 timmar

Dag 4: Hrauneyjarfoss – Versalir

Idag börjar vi tidigt att rida en lång dag från Hrauneyjarfoss-vattenfallen till Versalir, en viloplats i början av Sprengisandur, känd från låten “Á Sprengisandur” (Ridum, ridum ...). På denna väg ser vi många berg och glaciärer Vatnajökull och Hofsjökull. Vi tillbringar natten i en stor, bekväm fjällstuga.

Ridtid och längd: 50-60 km, ca. 9 timmar.

Dag 5: Versalir – Nýi Dalur

Den här dagen klarar vi också en lång sträcka på väg mot norr. Landskapet liknar föregående dag, men vi närmar oss glaciärer och rider mellan dem. Öster om oss kan vi se Arnarfell-berget, ett grönt berg som är känt för att vara centrum av Island. Vid denna punkt kommer vi in ​​i Sprengisandur. Vi passerar husen till några av de mest kända isländska banditerna, t.ex. Fjälla-Eyvindurs. Vi tillbringar natten i en stor fjällstuga i Nýi-Dalur.

Ridtid och längd: 60 km, ca. 10 timmar.

Dag 6: Nýi-Dalur – Laugafell

 På väg från Nýi Dalur rider vi i de stora sanddynerna. Vi har en spektakulär utsikt över landskapet i norra Island som börjar öppna framför oss och vi lämnar de tre största glaciärerna på Island. Vi tillbringar natten i fjällstugan i Laugafell, där vi kan bada i värma källor. 

Ridtid och längd: 45 km, ca. 8 timmar.

Dag 7: Laugafell - Halldórsstadir i Eyjafjördur - avresa

Vi rider från Laugafell i riktning mot Eyjafjördurfjorden, där den gröna naturen, frodig med buskar och några skogar, börjar dominera landskapet mer. Vi börjar skymta de vackraste utsikten över Eyjafjördur och Akureyri. Turen avslutas på gården Halldórsstadir i Eyjafjördur. Därifrån kör vi till Akureyri flygplats och flyger tillbaka till Reykjavik. Vår planerade ankomst dit är runt kl. 18:00

Ridtid och längd: 35 km, ca. 6 timmar.

Observera att middag på denna dag inte ingår

Obs: Den andra turen går i motsatt riktning (den första turen startar i söder, den andra i norr).

Observera att denna resa kräver många års ridserfarenhet, god fysisk kondition och uthållighet.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
9. jul. -
15. jul.
7 dagar
25 100 SEK
Boka
18. jul. -
24. jul.
7 dagar
25 100 SEK
Boka

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »