Hippo Tours CSS Sprite

Långritt i Frankrike
Perigord trail
Program

Perigord trail - program

Dag 1. Ankomst

Transfer från Bordeaux och ankomst till Bonaguil och den vackra gite Hameau du Peyrié. Avslappnande kväll vid swimming poolen och middag på restaurant vid foten av Chateau de Bonaguil (inte inkluderad i priset).

Dag 2. Heldagstur i Dordogne

Efter frukosten skal vi kl. 9 möte hästarna, få en introduktion till umgänget med hästen och testa hur de reagerar i olika gångarter.

I väg runt klockan 9 genom kastanjeskogar, som är en underbar plats för långa galopper. Målet för idag är bland annat att hitta en rytm för följande dags "endurance" ritt (långdistansritt). Längs vägen ser vi den typiska Perigord arkitekturen, där byggnadsmaterialet är natursten. Mitt på dagen är det lunch vid foten av Chateau Sauveterre.

Eftermiddagen njuter vi av lite galopp på väg till Chateau de Bonaguil, där vi besöker slottet. Slottet Bonaguil är fin militärarkitektur, den sista av de stora befästade slotten i Frankrike. Slottet har aldrig varit belägrat och förblir i ett perfekt bevarat tillstånd.

Denna lite kortare ritt lämnar tid för avslappning under eftermiddagen vid den sköna poolen på “Hameau du Peyrié“. 

Runt kl. 20.30 serveras middagen

Runt klockan 10 rider vi ut i trav och lätt galopp på väg till byn Cabanac, berömda vingårdar i Cahorsdalen och besöker Domaine de Cause, där det är vinprovning. Lunch vid stranden av Lot floden och tid för lite avkoppling.

På eftermiddagen kommer turens längsta galopp - 4 km lång! - till Duravel. Sedan passerar vi Moncabrier, som har ett cirkulärt försvarsverk omkring staden och rider vidare till Chateau de Bonaguil. Denna storslagna borg, ett förnämt exempel av tidens militära arkitektur, är den sista av de befästa borgarna i Frankrike. Borgen har aldrig varit under belägring och är i ett skick värt att bevara.

Du är i sadeln 5 - 6 timmar.

Dag 3. Dagstur i i Lot runt St Cirq Lapopie

Efter frukost tar vi oss i väg med hästtrailer och minibuss till den medeltida byn St Cirq Lapopie, unikt i världen! Klassificerad som den vackraste byn i Frankrike men också vald till fransmännens favoritby efter "Rocamadour". Rakt ut från medeltiden är denna by delvis listad som historiskt monument!

Runt kl 10 besöker vi byn och kl 12 är det lunch med hästarna vid foten av byn, längs floden

Efter lunch rider vi längs Lot floden och kryssar floden. Senare uppstigning till toppen ovanför byn och vi rider genom en skog som verkar ha tagits ut ur Grimms äventyr. Senare besöker vi igen byn på vägen tillbaka till Bonaguil

Middag kl 20.30

Du är 5-6 timmar i sadeln

Dag 4. Långdistansritt i Lot och Garonne

En riktigt lång dag i sadeln med en massa galopper väntar oss idag. Vi sadlar och rider ut kl. 9 på en 45 km lång tur, då vi passerar befästningarna Bastide de St-Front-sur-Lémance och Lapacelle Biron. Tempot varierar mycket och det finns många korta och spännande galopper. Vi besöker det fina Chateau Biron där vi äter vår lunch.

Eftermiddagen bjuder på massor av ridning, genom St Avit, den pittoreske byn Gavaudan, genom en kastanjeskog vid Cuzorn där det finns några oväntade utkikspunkter till Lot dalen. Ritten går sedan tillbaka till Bonaguil och vårt logi. Under middagen finns det säkert mycket att prata om från dagens långa ritt.

Du är runt 7 timmar i sadeln

Dag 5. Transfer till Mimizan via Sauternes vinmarkar - vinprovning

Vi får en avslappnande morgon med brunch kring poolen och därefter med minibuss till Sauterne. Sedan en 2 timmars ridtur genom Lot och Garonne. Vi kommer till Departementet La Gironde, som är mest känd för sina fina vita Bordeaux viner. Lunch runt 12:30 och cirka kl.15 en två timmars tur genom berömda vingårdar - Chateau Ychem, Chateau Trillon och Chateau Giraud. Runt klockan 17 besöker vi Chateau Filhot där vinprovning arrangerats.

Senare transfer till Mimizan på Atlantkusten. Koppla av i ranchens Gite vid poolen innan middagen serveras kl 20:30

Dag 6. Långdistansritt i Landes skogen

Efter frukost kör vi till hästarnas hage och rider ut ca. kl. 10. En dag med endurance på 45 km på sandstigar i den största skogen i Europa, med massor av vyer till en av de vackraste stränderna i Frankrike. Det är dags för några spännande, intensiva galopper i den vita sanden på Aquitaine kusten.

Vi kommer tillbaka till gårdens gite i slutet av dagen, där middagen serveras kl 20:30

Du är i sadeln ungefär 6 timmar

Dag 7. Mimizan - Areilhan - stranden ved Mimizan

I dag en mer avslappnande dagstur, ut till bland annat den vackra sjön Aureilhan, där vi äter lunch. Vi avslutar omkring kl. 20 med att njuta av solnedgången på stranden.
Middag kl. 20:30

Du rider runt 4½ timmar idag

Dag 8. Avresa

Avresa efter frukost. Transfer tillbaka till flyg i Bordeaux.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
16. maj. -
23. maj.
8 dagar
16 690 SEK
Boka
30. maj. -
6. jun.
8 dagar
16 690 SEK
Boka
19. sep. -
26. sep.
8 dagar
16 690 SEK
Boka
3. okt. -
10. okt.
8 dagar
16 040 SEK
Boka
17. okt. -
24. okt.
8 dagar
16 040 SEK
Boka

Vad andra säger:

Otroligt mycket ridning vilket var precis vad vi ville ha! Fick en riktigt piggelin till häst som tidigare varit kapplöpningshäst! Du bör vara riktigt hästvan på denna trail. Långa dagar i sadeln och långa härliga galopper. Mycket god mat ffa när vi bodde på boendet i Bonaguil. Michel var mycket mån om både oss och sina hästar. Anette gjorde sitt yttersta för oss.
Kristin S.

Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »