Hippo Tours CSS Sprite

Långritt i Frankrike
Strandtrail vid Atlanten
Program

Strandtrail vid Cote d'Argent - program

Söndag: Ankomst

Ankomst under eftermiddagen och in-checkning. Övernattning sker på ranchens nybyggda Gite med uppvärmd pool eller, om det är platsbrist, på hotell i kustbyn Mimizan.
Middag på restaurang i Mimizan 

Måndag: Mimizan - Bias

Vid frukosten måndag ges en briefing om de kommande dagars program.

Första riddagen är en halvdags trail på omkring 3 timmar under eftermiddagen, inkl. 45 min. kaffe/te paus, då vi lär känna varandra lite bättre och får känsla för vår häst samt ridstilen.

Efter frukosten ges transfer in till Mimizan, där vi har möjlighet att lära känna staden, gå på stranden, kanske shoppa lite och äta lunch på någon av stadens restauranger. 13.30 samlas vi vid turistbyråns kontor för transfer tillbaka ranchen.

Eftermiddagens ridtur ger dig möjligheten att lära känna din häst och det ger guiden en chans att se gruppens och din rid nivå för att kunna säkra en optimal tilldelning av hästar samt lyssna av förväntningarna på de kommande dagarnas äventyr.

Ridturen går i omgivningarna som är förtrollande och vi kommer långsamt och säkert igång med veckans ridning.
Längs vägen är det fina utsikter över havet från alla de klitter vi passerar.

Det finns möjlighet att boka extra lektioner under förmiddagen om man har lust till det (dessa är inte inkluderade i priset).

Vi rider 20 km, 3 timmar i sadeln

Tisdag: Bias - Contis - St Julien

Fem timmar i sadeln, där vi utforskar den ursprungliga skogen i kustlandskapet med höga sanddyner (upp till 150 meter över havet) och där vi njuter av den första strandgaloppen antingen på morgonen eller eftermiddagen, beroende på tidvattnet. Dagsprogrammet är ungefär så här:

08:00 - frukost
09:00 - transfer till hästarnas hage för natten
10:00 - start på dagens ridning
13:30 - Lunch och vila
16:00 - i sadeln för eftermiddagsturen
19:00 - transfer tillbaka till Gite och poolen i minibuss (8-10 min)
19:30 - avkoppling
20:30 - middag i gite

Vi rider 30 km, 5 timmar i sadeln

Onsdag: St Julien - Levignacq - Lesperon

Landskapet och naturen skiftar varje dag, vi upplever olika infallsvinklar till Landes-regionen. Vild natur och bra ridstiger.

Under de kommande två dagarna kommer vi att spendera lika mycket tid till att trava och galoppera som till att skritta.

Vi besöker en av de vackraste städerna i Landes, Levignacq och dess kyrka med magnifika målningar värda Michelangelo Buonarroti.

På eftermiddagen en vacker ritt längs en vild, klar och frisk flod. Ankomst till "Moulin de Caremonge", en trevlig plats där vi lämnar hästarna på hage vid en sjö för natten. En avkopplande kväll i trädgården eller vid poolen vid Manoir de Tireveste, där vi också njuter av kvällsmåltiden och tillbringar natten.

Under sommarsäsongen - juli och augusti - spenderar vi natten i tältläger istället.

Tältlägret är organiserat i en mycket trevlig miljö intill en underbar flod med mycket klart vatten där det är möjligt att simma. Det är en campingplats mitt i naturen där hästar betar på motsatt sida av floden. Vi tillbringar kvällen runt lägerelden och äter grill tillsammans med lokal Sangria.

08:00 - frukost och tid att packa en liten väska med saker du behöver för natten, var du sovar på Manoir de Tireveste och ev. vad du behöver för dagen torsdag.
09:00 - transfer till hästarnas natthage
10:00 - i sadeln för dagens ritt
13:30 - Lunch i Lévignacq, vilotid
15:30 - eftermiddagens ridning börjar
18:30 - kort transfer med minibuss (5 minuter) till Manoir de Tireveste
20:30 - middag

35 km och 5 timmar i sadeln

Torsdag: Lesperon - Mezos - Bias

Vild natur och massor av galopp. Vi ser traditionell Landes arkitektur från 1700 talet. Olika landskap och skogar, där vi rider längs en flod, kryddar eftermiddagens tur. Vi hamnar tillbaka på gårdens Gite

08:00 - frukost
09:00 - transfer till Caremonge, där hästarna har stannat kvar (5 minuter)
10:00 - start på dagens tur
13:30 - Lunch vid Mezos, vilotid
16.00 - i sadeln för eftermiddagens ritt
19:00 - transfer med minibuss (10 minuter) till hästgården och den härliga poolen
19:30 - avkoppling i pensionatet
20:30 - middag i gite

30 km och 4½ timmar i sadeln

Fredag: Bias - Lespecier - Atlantkusten

Idag erbjuder vi en halvdagstur till kusten med 2 timmars ridning på stranden antingen på morgonen eller på eftermiddagen, beroende på tidvattnet.

Vi korsar skogs- och kustlandskapet på väg ner till kusten och det kommer att finnas gott om tid att njuta av spännande galopper på stranden. Den andra halva dagen kan du koppla av vid poolen.

Om vädret är fint, i perioden från juni till september, har ryttarna möjlighet att bada i havet, med eller utan hästarna.

08:00 - 10:00 - Frukost och förberedelse för dagens tur
20:00 eller 21:00 - middag i gite

Om strandridning:

Under turen runt i Landes regionen besöker vi stranden varje dag, men kan inte alltid komma dit när tidvattnet är som lägst.

Även om vi kan galoppera på den packade sanden, kan vi ändå inte galoppera direkt i strandkanten på grund av att utrustningen far illa och för att det kan komma våt sand in under utrustningen och förorsaka skavsår på hästen.

Därför är fredagen planlagd så att vi kan rida på den optimala tidpunkten med hänsyn till tidvattnet (för- eller eftermiddag). Stranden är upp till 200m bred och vi har den oftast för oss själva. Det ger möjligheter till att galoppera i strandkanten, spruta med vattnet och ha det riktigt kul.

Den andra halvan av dagen är fri för egen disposition då man kan slappna av, bada eller shoppa lite i staden.

Lördag: Mimizan - Aureilhan sjön - stranden vid Mimizan

Ett heldagsprogram.

Vi rider i skogen längs sjön Aureilhan (skyddat område). Vid lunchtid finns det möjlighet att simma med hästarna i sjön (på sommaren).

Sedan rider vi längs floden till Mimizan-kusten och rider på stranden vid solnedgången (beroende på tidvattnet kan det istället vara vid soluppgång på stranden)

08:00 - frukost
09:00 - transfer till hästarnas hage
10:00 - i sadeln
13:00 - Lunch vid floden
15:30 - i sadeln för eftermiddagens tur
19:00 - hemkomst till giten och poolen
20:30 Middag i gite

Vi rider 30 km, 5 timmar i sadeln

Söndag:

Avresa efter frukost.

Obs: det kan förekomma ändringar i programmet till följd av lokala förhållanden (rid tiden är dock den samma). På turerna i juli och augusti är en av övernattningarna på trailen i tält (mycket komfortabla). Det är fina möjligheter för att bada så kom ihåg att ta med badkläderna.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
24. okt. -
31. okt.
8 dagar
12 830 SEK
Boka
31. okt. -
7. nov.
8 dagar
12 830 SEK
Boka
7. nov. -
14. nov.
8 dagar
12 830 SEK
Boka

2022 datum och priser är på väg, vi uppdaterar kontinuerligt och vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på e-post: info@ hippotours.se eller telefon 046 2880466

Vad andra säger:

Det var en helt fantastisk tur! Michel og Anette er utroligt gæstfri. Michel er en meget dygtig guide og rideinstruktør, hvis man gerne vil have nogle tips. Hestene er skønne, - og de går fuldstændigt uafhængigt af hinanden; også når der galoperes. Endelig er naturen vidunderlig! Jeg skal helt sikkert tilbage og opleve Perigord-trailen. Og June gav som sædvanligt gode råd, så jeg landede på den helt rigtige tur. Alle rejsedokumenter og informationer kom med det samme - meget professionelt. 
Lisbet I.

Läs mer

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »