Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
program
Zagoria trailen

Vinterhäst och kultur trail - program

På vår tur färdas vi genom regionerna Libohova, Antigonea och nationalparken Antigonea, samt Drino floden och tillbaka till gården. Det kräver en rimligt erfaren ryttare med en god fysik.

Dag 1.

Planera ditt flyg så att du anländer till flygplatsen i Tirana tidig förmiddag, inte senare än kl. 15:00. Det ger god tid för transfer och att hinna besöka stan Gjirokastra. Efter ankomst och bagageutlämning möts du av dina värdar och transporteras i minivan till Gjirokastra. Det är en resa på 250 km som tar ca 3 - 4 timmar.

Du inkvarteras på ett traditionellt, mindre hotell i stadens historiska centrum och efter att ha fräschat upp dig en smula är det tid för en tur genom stadens historiska kärna, inom 10 minuters gångavstånd och den spännande nya basaren innan vi intar vår middag. När du är i staden kan du även besöka Enver Hoxhas hus, det lokala slottet och kyrkan i den gamla basaren.

Middagen intas på en bra lokal restaurant, samtidigt som du får information om trailen. Guiden förhör sig om dina ridkunskaper och önskemål så att du kan tilldelas en häst som passar dig, när turen startar efter en god natts sömn. 

Dag 2.

Riddag 3-4 timmar. Efter en traditionell frukost på hotellet får vi möta hästarna och de fördelas i gruppen. Vi ger oss av genom landskapet i riktning mot byn Libohova, som ligger vid foten av berget Bureto. Turen till Libohova är av medelsvår karaktär och kombinerar kuperade landskap, dalar, små bäckar, klippor och flera bra galopper på vägen dit. Efter att ha tagit hand om hästarna och släppt loss dem på en liten gård, där du också ska tillbringa natten, transporteras vi till stadens centrum (cirka 10 min) för att äta lunch på en liten traditionell restaurang. Du kommer att smaka lokala rätter, vin och Raki. På eftermiddagen tar vi dig med på en längre promenad till Libihova Castle, ett Bektashi-kultobjekt med Ali Pasas syster Shanishas grav. De arkeologiska bevisen som indikerar en mycket forntida bosättning som toppade på 1600-talet när staden Libohova blev ett viktigt handelscenter. Senare kommer utfodring och skötsel av hästarna att vara en del av kvällssysselsätningen. Du kommer att rymmas av en lokal familj på deras gård och serveras utsökt lokal mat. Du är också välkommen att delta i beredningen av en lokal maträtt tillsammans med familjen. Natten tillbringar du hos en lokal familj där du njuter av traditionell och delikat anrättad mat med en mängd smakprov från den lokala kokkonsten. Välkommen att ta del av matlagningen, var familjen vill lära ut en lokal rätt.

Dag 3.

Riddag. Idag kommer att bjuda på en tur på 3-4 timmar. Efter frukosten åker vi genom böljande kullar, Drino's Valley och några få bäckar innan vi klättrar upp en brant kulle för att nå Antigonea National Park, där vi stannar för ett besök. Antigonea byggdes av King Pyrrhus 295 f.Kr. och uppkallad efter sin första fru Antigona, dotter till kung Ptolemaios av Egypten.

Efter pausen rider vi ytterligare en timme tilbaka till gården, där du kan njuta av att släppa ut din häst i hagen. En lunch följer i byn nära gården.

Du kommer att bo på samma hotell i Gjirokastra som i början. Efter en kort paus planerar vi för ett besök i den kalla krigstunneln i Gjirokastra, en byggnad av paranoia i kommunistförsvaret, som har mycket att berätta. Innan middagen besöker vi en konstmålarstudio och hör om lokal konst, teknik relaterad till målning och installationer, liksom många av de traditionella elementen som ingår i hans arbete. Ideologisk konst under kommunismen kommer att vara ett av de ämnen som kan diskuteras. Middagen serveras på en liten lokal restaurang i det historiska stadsdel. En berömd iso-polyfonisk grupp kommer att inbjudas att prata, sjunga och förklara om den komplexa roll som Iso-polyfoniska gruppmedlemmar under middagen. Sydalbanska Iso-Polyphony är en UNESCO-skyddad världsarv.
 
 

Dag 4.

Den här dagen kommer att bli mycket annorlunda. Morgonen är inriktad på besök i några få mycket viktiga kulturminnen, belägna intill varandra, över kullarna intill Drino dalen. Den forntida paleo-kristna kyrkan Peshkepia, ett tidigare stiftets centrum på 900-talet. Platsen i sig har bevis för att den har byggts hela vägen tillbaka till 300-talet. Därefter besöker vi Melani Bektashi-klostret. Vi planerar en guidad tur med en bektashi-präst i Sufi-byggnaden ovanför ruinerna av en antik stad som tros vara Justinianopolis. Bektashism är en islamistisk sekt som har sitt världscentrum i Albanien. Den religiösa platsen är mycket fredlig och inbjudande för utlänningar. Du kommer att bli introducerad till några av de viktigaste begreppen på grunderna av Bektashism och regler i deras liv.
Senare besöker vi ett annat religiöst monument, kyrkan Labova of the Cross i Labova, som också kommer att vara vår lunchstopp. Detta monument representerar en av de äldsta kyrkorna i Albanien. Legenden berättar att det byggdes av Justinian den Stora 554. Justinian gifte sig med sin fru Teodora på det lilla kapellet i denna by och kvinnorna i byn ärvde hennes bröllopsklänning i århundraden. Denna kyrka är dekorerad med en gammal träikonostas full av blommiga och symboliska djurscener.
Efter lunch kör vi upp Lunxherias berg och stannar vid Çajupi-dalen, på en höjd av 1300 m. Ett herde läger mycket enkelt men bekvämt, vilket kommer att vara ditt boende för natten. Före middag (om det fortfarande är dagsljus) kan vi vandra runt sluttningarna av bergen som omger dalen. Middagen äger rum nära elden med massor av bergsmat, raki och vin.
Körtid: totalt 3 timmar

Dag 5.

 Efter frukost och synen av den vackra soluppgången, återvänder vi till Drino dalen och följer senare floden Vjosa för att nå termalbaden i Benja i Pwrmet. Längs floden finns fantastiska människoskapade pools med varmt vatten att sjunka ner i på en kall dag. Människor har varit övertygade i århundraden om den helande effekten av vattenet. De flesta pooler är utanför vanligar stigar och under vintermånaderna kan du ha dem ganska privata. Kaidu bron är ett monument  byggd i 1760 i Ottoman perioden, erbjudar en underbar utsikt över  Langarica floden. Detta är inträdes porten till ravinerna. Under dagen finns det chanser att utforska dem genom att vandra eller simma! Vi äter lunch i Rosornas stad, Pwrmet. Du kommer särskilt att njuta av den lokala Raki och godis. Senare kör vi till en stad i avsidas läge nära Ballaban för att besöka ännu en unik gård som kommer att vara vår plats för natten och middag i kväll. Ägarna kommer att ge en kort förklaring av hur de lämnade stadslivet och gjorde det möjligt att leva sin dröm långt borta från allt. En speciell vinprovning erbjuds. Total körtid: 3 timmar.
 

Dag 6.

Denna morgon efter en hemlagad frukost, börjar vi med att köra till Gjirokastra och sedan till Butrint, en UNESO: s världsarkeologiska park, via en utmanande off-road väg. Körupplevelsen kommer att vara väldigt speciell och utsikten något av det vackraste på vår resa! Små dolda byar, gamla hus, slingriga vägar, inga vägar, små trädgårdar, väldigt få djur, gamla kyrkor och känslan av att tiden har stannat en gång i forntiden, är vad dagens körning erbjuder. Vi stannar vid ruinerna av Leshnicas kyrka och tar en kaffepaus i byn Cerkovica. En lokal kunnig kommer att ge oss en kort presentation av hur de lever nu och hur det brukade vara, samt en inblick i vad de förväntar sig av framtiden. Vi kommer senare att köra till Burtrint för att besöka den arkeologiska parken. Det går tillbaka till 800-talet f.Kr. baserat på den klassiska mytologin där de förvisades efter Troyes fall, flyttade till Butrint för att fly. Butrint var ursprungligen en del av ett område som hette Epirus och ockuperades av greker, romare, byzantiner och venetier. Som ett resultat erbjuder Butrint en mängd otroliga arkeologiska byggnader, inklusive en välbevarad teater, romerska offentliga bad inomhus, med ett paleokristiskt dopkapell och en 900-talsbasilika. Helgedomen till Asclepius, medicinens gud, ligger på en kulle eller "akropolis" och är från 400-talet. Vi äter lunch i Ksamil eller Butrint på en restaurang nära havet med massor av fiskrätter tillagade på det lokala sättet. På eftermiddagen kör vi till Saranda, en liten stad, för att bo på ett hotell vid havet. Innan middagen besöker vi det lokala konstgalleriet och får en presentation av chefen för galleriet, en riktigt bra målare. Middag äger rum på en liten restaurang i Saranda.
Körtid: Totalt 4 timmar

 Den kan dateres tilbage til det 7. århundrede f.kr. baseret på den klassiske mytologi, hvor de forviste efter Trojas fald, flyttede til Butrint for at undslippe. Butrint blev oprindeligt en del af et område kaldet Epirus, og blev besat af grækere, romere, byzantinerne og venetianerne. Som et resultat tilbyder Butrint et væld af utrolige arkæologiske bygninger, herunder et godt bevaret teater, romerske offentlige bade indendørs, hvor der ligger et paleo-kristent dåbskapel og en 900-tals basilika. Helligdommen Asclepius, medicinens gud, ligger på en bakke eller "akropolis" og stammer fra det 4. århundrede. Frokost indtager vi i Ksamil eller Butrint på en restaurant nær ​​havet med masser af fiskeretter tilberedt på lokal måde. Om eftermiddagen kører vi til Saranda en lille by, for at blive indkvarteret på et hotel ved havet. Før middagen besøger vi det lokale kunstgalleri og får en præsentation af lederen af ​​galleriet, en virkelig god maler. Middagen finder sted på en lille restaurant i Saranda.
Køretid: I alt 4 timer

Dag 7.

Rid dag. 5-6 timmar. Efter frukosten kör vi tillbaka till Gjirokastra, till stallet för ytterligare en riddag. Dagens rutt passerar genom en lantlig miljö; vackra branta kullar, små dalar, upphöjd atmosfär, traditionellt jordbruk och odling av marken, vilda bush-marker, små sjöar, mindre bäckar och klippor, gamla försvarsbygnader från kommunismens tid. Utsikten över floden Drino, "Livets träd" - floden, förbliver till vänster för oss under morgon ridningen. Drino är den viktigaste vatten reservoir i området och en del av den forntida hedniska tron. På din väg kommer du att möta ruinerna av slottet Santa Triada, som rekonstruerades 1809-1810 av Ali Pasha, en strategisk punkt för att kontrollera alla medeltida karavane aktiviteter. Slottruinerna användes senare i socialismens era för militär verksamhet. Vi stannar för en traditionell hemlagad lunch i byn Dhoksat och kommer att ha bjudit in en lokal expert för att prata om karakteristika för livet, traditionen, folklore, kläder och etnografi i området. Turen tillbaka till stallet på eftermiddagen är den vackraste delen av resan eftersom landskapet möjliggör vissa galopp sträckninger och att klättra i kullarna är helt fantastiskt. Efter ridningen återvänder vi till Gjirokastra till samma hotell som du har bott på tidigare. Du kan ta en promenad runt det historiska området före avskedsmiddagen. Senare på kvällen kan vi ta en drink i en populär bar.

Dag 8.

Efter frukost är det transfer tillbaka till Tirana. 

Bemärk: Programmet kan ändras, om lokala förhållanden krävar detta. 


Hämta utskrivbar PDF

Resedatum

2022
Datum Pris
10. dec. -
17. dec.
8 dagar
11 070 SEK
Boka
17. dec. -
24. dec.
8 dagar
11 070 SEK
Boka
Denna hemsida använder sig utav cookies för att fungera, till användning av trafikmätning och optimering av sidans innehålla samt till att målanpassa marknadsföring. Vid att använda vår sida accepterar du användning av cookies till dessa ändamål. Se privatlivs- och Cookiepolitik
Nej tack
Acceptera cookies
Information
Funktionalitet
Statistik
Marknadsföring

Vad är cookies?

En cookie är en fil, som browsern lägger på din dator. Det gör det möjligt att känna igen din dator, och komma ihåg det val du tidigare har valt på hemsidan. En cookie kan inte sprida datorvirus eller andra skadliga program. Cookies raderas av sig självt efter några månader ( kan variera), men de förnyas efter varje besök. Cookien kan inte se, vem du är, vad du heter, vart du bor eller om datorn används utav en eller flera personer. Om du ger personliga uppgifter till en hemsida, så kan en cookie dock användas till att komma ihåg dig till nästa gång du besöker hemsidan.

Hemsida

ASPSESSIONID# - raderas när browsern stängs

Hemsidan använder denna cookie till att identifiera den besökande, på tvärs av sidor, under besöket.

CookieSafe - 6 månader

Innehåller en säker kopia av utvalda 3. parts cookies, så de inte går förlorade, om de blir raderade av browsern.

Cookie-inställningar

cookiebar - 1 månad

Används till att komma ihåg de val som tas under Cookie-inställningar, samt om villkoren har blivit accepterade.

Chatt

__zlcmid - 1 år

Används av Zopim chatten till at identifiera den besökande på tvärs av sidor under en chatt-session.

zte# - Raderas när browsern stängs

Sparar ett Zopim Live Chat ID som kommer ihåg en enhet från besök till besök och i loppet av en chatt session.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerar ett unikt ID, som används till att föra statistik över hur den besökande använder hemsidan.

_gid - raderas när browsern stängs

Denna cookie används till att spåra, hur lång tid den besökande använder på hemsidan.

_gat - 1 dag

Används till att reducera mängden av förfrågningar till Google

collect - raderas när browsern stängs

Används till att skicka data till Google Analytics om den besökandes enhet och rörelse. Spårar den besökande på tvärs av enheter och marknadsföringskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies upprättas, när du har varit på Facebook och besöker vår hemsida. Detta gör det möjligt för Facebook att tillpassa möjliga annonser eller inlägg baserat på din browserbeteende. Alla cookies förutom datr (2 år), lu (2 år) utlöper efter sessionsavslutning. Denna cookie blir använd till att målinrikta annonser på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Raderas när browsern stängs

Används av Google AdWords till att visa annonser för besökande, som förmodligen vill vara intresserade, baserat på den besökandes online beteende på tvärs av hemsidor.

ads/user-lists/# - Raderas när browsern stängs

Ukendt.

Google Doubleclick

test_cookie - Raderas när browsern stängs

Används till att kontrollera om browsern understödjer cookies.

IDE - 2 år

Används till att registrera och rapportera om hemsidoanvändarens handlingar efter att ha sett eller klickat på en av annonsörens annonser. Förmålet är att mäta effekten av en annons samt att målinrikta annonser till användaren.