Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Mewar trail
Program

Mewar trail i Rajasthan - program

Turerna kan fritt bokas i perioden september till mitten av april.

Dag 1: Ankomst till Udaipur.

Ankomst till Udaipur, där du blir hämtad på flygplatsen/tågstationen och körd till ett komfortabelt, medelklass hotell i Haveli-stil i Udaipur. Undereftermiddagen sightseeing i Udaipur. Övernattning i Haveli Hotel (medelklass) i Udaipur.

Dag 2: Dagstur genom Aravalli-bergen

Efter frukost blir du hämtad och skjutsad till gården där du möter hästarna och guiden.
I dag rider vi genom Aravalli-bergen omkring Udaipur. Turen går genom flodbäddarna som ibland är torra och ibland har vatten, getternas stigar över bergen där vi passerar stam byar och rider i ett landskap utan vägar. Turen är väl ägnad till att bli bekant med hästen. Vi kommer tillbaka till gården under eftermiddagen. Övernattning på medelklass hotell i Udaipur.

Dag 3: Khurabar – Badwei.

Efter frukosten ger vi oss iväg till den lilla byn Khurabar, varifrån safarin startar. Det är en fin dagstur genom bördig lantbruksjord ibland avbruten av vilt skogslandskap och öppen vildmark. Idag lämnar vi Aravalli-bergen och kommer ner på Malwa slätten med sin goda jord och rika gårdar. Upplev Rajasthan's fascinerande lantliga liv, där jordbearbetningen fortfarande sker med oxar och handkraft. Landsbyborna vaktar flockar med getter och får, de hälsar ryttare med ett entusiastiskt "Namaste", det indiska ”Hej”. Möt kvinnorna som hämtar vatten vid byns brunn, klädda i färgrika saris. Att rida genom detta landskap är som en resa tillbaka till forntiden.
Dagens läger ligger i närheten av Badwei sjön, där det kan observeras många vattenfåglar som änder, kricka, flamingos och kungsfåglar. Under vintern drar de europeiska storkarna till Badwei, där de stannar till mars. Vi ser också Sarus tranor, vilka är en av de största fåglarna i Indien. De är fasta boende i Badwei sjön. Badwei utgör ett litet paradis för fågelskådare som här kan få chans att se många olika arter. Övernattning sker i vårt safariläger vid sjökanten.

Dag 4: Badwei - Boheda

Ännu en dagstur genom ett fantastiskt landskap. Jorden är så fruktsam att till och med opium växer på mindre fält. Den blommar mellan januari och mars med många små vita blommor.
Vi korsar den lilla järnvägen som förbinder Barisadri med Mauvi en gång i veckan med ett ånglok. Här är byarna mycket rikare än på andra platser i Rajasthan på grund av den bördiga jorden. De flesta gårdar har rikt utsmyckade portar och till och med oxkärrorna är gjorda av vackert utskuret trä.
Vi kommer till Boheda omkring 4 pm. I dag är safaricampen på vår gård nära byn. Här finns möjlighet till att ladda alla elektroniska enheter då det finns kontakter på den lilla gården.

Dag 5: Boheda – Sita-Mata Sanctuary - Boheda

I dag rider vi genom Sita-Mata Wildlife Sanctuary, ett vilt och otämjt landskap som är hemort för de sista leoparderna i detta område. Sita-Mata ligger långt bort från all turism och mycket få besökare finner sin väg till denna naturens juvel. Det är en av grunderna till att det är det bästa stället för att observera djur.
Med lite tur kan vi observera Axis och Sambar hjortar, Nilgai antiloper, apor, gaseller, mungo och många mindre djur och fåglar som den majestätiska påfågeln vilken är nationalfågel i Indien.
Tillbaka till Boheda kommer vi sen eftermiddag. Om det är möjligt, arrangeras det en tur med oxkärra genom byn under kvällen.

Dag 6: Boheda – Parsoligarh - Boheda

Ännu en gång rider vi genom det fantastiska landskapet där det här och där finns små opiumodlingar. Sent på förmiddagen kommer vi till ett mer ensamt och kuperat område. Här ligger det gamla ruinfortet Parsoligarh. Vi äter lunch i fortet med tid nog till att njuta av den fantastiska utsikten över landskapet och gå på upptäcktsfärd i resterna av fortet.
Sent på eftermiddagen vänder vi tillbaka till vår safaricamp på Boheda.

Dag 7: Boheda – Bansi – Boheda

Vi rider åter igen ut från gården i Boheda, men tar en annan riktning som för oss till byn Bansi. Det är en vacker ridtur genom fält och mer kargt landskap. Efter lunch vänder vi tillbaka till Boheda, där te och kaffe väntar på oss. Under eftermiddagen blir ryttarna körda till skogshuset på Sita Mata för en kvällsutflykt i Sita Mata Wildlife Sanctuary för att observera den flygande ekorren. Med lite tur kan vi också få se andra kvällsaktiva djur som rävar, schakaler eller vilad katter. Vi återvänder till vårt läger sent på kvällen. Övernattning i safarilägret vid Boheda.

Dag 8: Barisadri – Mangalwad

På den sista riddagen rider vi över en stor slätt, med spridda fält och byar, men mestadels ganska öde. Det mjuka underlaget inbjuder till långa, lätta galopper och givetvis också lite snabbare galopper ut över slätten. Igen och igen kan vi se Nilgai antiloper, när de vilar i skuggan eller betar av det torra gräset. Sent på eftermiddagen når vi fram till den vackra sjön Mangalwad där vår safaricamp är belägen nära sjön. Vi övernattar här.

Dag 9: Transfer till Udaipur.

Efter frukosten är det transfer tillbaka till Udaipur och under eftermiddagen är det sightseeing i staden och möjligheter till lite shopping. Vi övernattar på ett trevligt hotell i staden.

Dag 10: Avresa

Efter frukost är det transfer till flygplatsen.  

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
1. sep. -
31. dec.
10 dagar
17 340 SEK
Välj
5. okt. -
14. okt.
10 dagar
17 340 SEK
Boka
27. okt. -
5. nov.
10 dagar
17 340 SEK
Boka
26. dec. -
4. jan.
10 dagar
17 340 SEK
Boka

OBS: Du kan fritt välja datum.
I nästa steg kan du se vilka datum som är möjliga att boka,hur länge och ev. vilka progam som kan väljas.

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »