Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor till USA
Cattle drive in Wyoming
Program

Program för Cattle drive

Little Horn trail - på dag 3 driver vi flocken av kor mot söder upp genom den knöliga och svårframkomliga Little Horn Canyon. Och här skiljer denna tur sig från de flesta andra "plastic cattle drives", som de lite nedlåtande kallas. Rutten är för svår för både chuckwagons, pick-ups och 4-hjulingar och all vår utrustning ska nu packas på packåsnor, som följer flocken. Men turen är värd besväret! Många finner de massiva, majestätiska klippväggarna och den rullstensklädda flodbädden obeskrivliga - andra får akrofobiska tendenser och kan inte heller beskriva upplevelsen därför att de under en stor del av turen blundar! Det är helt enkelt magnifikt!

Beroende på betesförhållandena och betesplaner som beslutats av USDA Forest Service kan flocken av kor antingen bli lämnad ungefär halvvägs i Canyonen eller så ska de drivas vidare upp till 9000 fot. Det möjliga betesområdet är enormt, så det kan vara svårt att förutspå var man till slut hamnar.

Little Horn Parks - när vi kommit fram till National Forest kommer du säkert att bli bergtagen av skönheten hos de frodigt gröna, öppna landskapen, färglagda av vårblommor, som är så karakteristiska för Big Horns. Långt ute i väster hör du det eviga dånet från vattenfallen på Leaky Mountain. På vår Rock Cabin Park camp kommer du att känna att det är en helt perfekt plats för att sitta med en kopp kaffe och insupa all denna naturskönhet - och samtidigt tänka på, att man är 12 mil från närmaste väg. De enda människorna på miles avstånd är med i gruppen och det finns ingen elektricitet och inga telefoner. Närmaste civilisation är 4-6 timmar till häst bort - och om bara två dagar ska du flyga tillbaka till folk, föroreningar, stress och hets! Det är faktiskt märkligt att folk verkligen ger sig av igen!

Den sista morgonen rider vi antingen tillbaka 12 miles genom dalen eller också rider vi till Lake Creek campen på toppen. Väl framme tar du farväl av din häst och du körs tillbaka med van till Sheridan (eller till en mountain lodge), där du säkert kommer att uppskatta en härlig varm dusch. Efter sex dagar i sadeln kommer du att ha en klar bild av cowboyens vardag, som den förflöt för mer än 100 år sedan i vilda västern.

Sista kväll samlas vi oftast i den historiska Mint Bar på Main Street i Sheridan. En riktig westernbar med massor av cowboyminnesmärken, rustik interiör och en stämning, som är grädden på moset efter veckans upplevelser.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
3. jul. -
10. jul.
8 dagar
34 140 SEK
Boka

Vad andra säger:

Tough trip for a 65+ person, but rewarding and interesting. Horses were very good, and the staff was excellent. A very valuable experience, not the least meeting and getting to know Americans from many states. I am so very pleased I took this trip.
Cecilie

Läs mer

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »