Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor till Costa Rica
Långritt kust till kust

Costa Rica kust till kust

  • Trail i vidunderligt, varierat landskap
  • Stillahavskusten
  • Den Karibiska kusten
  • Arenal vulkanen och varma källor
  • Bad i havet och i varma källor
  • 10 dagar med helpension
  • 7 dagar till häst
  • Ridvana : 3-5
  • Inkvartering på 3 stjärniga hotell och på pensionat

Läs mer

Hämta utskrivbar PDF

Om inkvarteringen

Första och sista natten tillbringas på et komfortabelt hotell i San José, inte långt från flygplatsen. I Arenal bor du på liknande hotell. Hotellen har faciliteter som luftkonditionering och minibar.
På turen bor du på några av de bästa och trevligaste pensionaten i området. Omgivningarna är lantliga så här kan du inte förvänta dig trådläst internet, minibarer eller TV på rummen.

Maravilla lodge

Maravilla är förvalt boende för andra till och med fjärde natten. Huset är en mindre, lantlig bungalow i en härlig trädgård. Det finns fyra rum och två badrum. I rummen finns två sängar och en takfläkt för behaglig svalka. Sköna gemensamhetsutrymmen finns i form av matsal, allrum och swimmingpool bakom huset. Standarden är enkel, miljön är vacker med hästarna i hagen precis på andra sidan trädgården. Matsalen har fin utsikt mot trädgården och en siesta i hängmattorna i skuggan på verandan efter maten är behaglig.
Då det bara finns fyra rum är det nödvändigt att du delar rum med en person av samma kön. Övriga dagar på turen kan du mot ett tillägg boka ett enkelrum om du önskar. 

Cerro Lodge

Som alternativ kan du istället välja boende på Cerro lodge andra till och med fjärde natten av vår Costa Rica tur.
Cerro lodge är ett speciellt projekt, en ekovänlig lodge där man försöker leva så hållbart som möjligt. Husen ligger på en farm i Tarcoles bara 10 min från Carara Nationalparken. Lodgen ligger mitt i ett av de mest betydelsefulla tillflyktsställen för den rosa arapapegojan. Vackra, spektakulärt röda, gula och blå papegojor flyger ofta runt i dalen vid Cerro lodge.
Cerro lodge strävar efter att driva sin verksamhet så hållbart som möjligt, de återvinner vatten till trädgårdsvattning, komposterar organiskt avfall och har maskar som bryter ner kogödsel till gödning. De jobbar på att anlägga en biogasanläggning som kommer att ge dem möjlighet att producera egen el. Anläggningen består av 8 bungalower med en-suite badrum och takfläkt. Husen är placerade i en fin trädgård med träd, palmer, utsikt mot Stilla havet, mangroveskog och till Carara Parken. Det finns naturligtvis swimmingpool och en härlig uteplats.

La Ensenada

Den här anläggningen ligger i den stora La Ensenada National Wildlife Refuge, alldeles vid Stilla havskusten ut till Golfo de Nicoya i provinsen Puntarenas. Det är ett perfekt ställe för alla som älskar att rida, för naturälskare och fågelskådare.
På Ranchen är de huvudsakliga aktiviteterna knutna till boskap och hästar, utöver det har man en sidoproduktion av salt och frukt.
Vi bor i chalets som är rustika men komfortabla. Husen vätter ut mot Golfo de Nicoya och har en-suite badrum, wc och en stor terrass. Det finns också swimmingpool och en open-air restaurang. Solnedgången betraktad från en hängmatta på terrassen är en skön upplevelse!

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
22. jun. -
1. jul.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
6. jul. -
15. jul.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
7. sep. -
16. sep.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
12. okt. -
21. okt.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
9. nov. -
18. nov.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
21. dec. -
30. dec.
10 dagar
21 190 SEK
Boka

Resedatum 2022

Datum Pris
18. jan. -
27. jan.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
8. feb. -
17. feb.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
1. mar. -
10. mar.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
29. mar. -
7. apr.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
26. apr. -
5. maj.
10 dagar
21 190 SEK
Boka
14. jun. -
23. jun.
10 dagar
21 190 SEK
Boka

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »