Hippo Tours CSS Sprite

Fjälltur Skeble
Program

Program för fjälltur Skeble

Söndag:

Ankomst vandrarhemmet. Middag ingår inte i paketet denna kväll.

Måndag:

Frukost på vandrarhemmet. Kl. 10.00 samling för genomgång av dagarna till fjälls. Vi går noga igenom utrustningen och hur den ska packas om i packrullar vilka ni lånar av hästgården. Vi tittar på vår färdväg och har tid för alla era frågor. Kl. 12.00 äter vi lunch på Ammarnäs Wärdshus. Därefter direkt avfärd till våra hästar och gör klart för ridning mot första etappens mål, hästgårdens viste Tjaskal, ca 8 km ritt.

Tisdag:

Från Tjaskal upp på kalfjället. Vi rider mot nordväst längst Stuore Jåppe. Nedanför oss ligger fågelskyddsområdet Marsivagge. Här finns gott om fjällabb, fjällvråk och ibland visar sig även kungsörn. Vi provar de olika gångarterna. Efter ca 20 km är vi framme vid Lule Skeblejaure och hästgårdens kåta.

Onsdag:

Vi vänder tillbaka genom Skebleskalets dalgång upp på det långsträckta fjället Jåppen/Gieråive. Vi provar under dagen islandshästens olika gångarter. Efter ca 20 km är vi tillbaka i Tjaskal för den avslutande natten till fjälls.

Torsdag:

Efter frukosten rider vi de 8 km ner till Ammarnäs och är framme ca kl. 12. Dusch och bastu finns att tillgå på vandrarhemmet efter ridturen. Lunch innan ni åker finns att köpa på både Ammarnäs Wärdshus och Ammarnäs Fjällhotell. De gäster som vill bo kvar i Ammarnäs efter ridturens slut kan boka boende med oss.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
13. jul. -
17. jul.
5 dagar
8 100 SEK
Slutsålt
27. jul. -
31. jul.
5 dagar
8 100 SEK
Boka
10. aug. -
14. aug.
5 dagar
8 100 SEK
Boka
25. aug. -
29. aug.
5 dagar
8 100 SEK
Boka
1. sep. -
5. sep.
5 dagar
8 100 SEK
Boka

Vad andra säger:

Superfin tur med exklusiv känsla då vi var en liten grupp som färdades i vida oexploaterade fjäll med en engagerad sameguide som lärde oss mycket om livet runt Ammarnäs. 
Frida L

Läs mer

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »