Hippo Tours CSS Sprite

Fjällritt Raksjaure
Program

Fjällritt Raksjaure - program

Dag 1:

Ankomst till vandrarhemmet. Middag ingår inte i priset denna kväll.

Dag 2:

Frukost på vandrarhemmet. Kl. 10 samling för genomgång av ridturen, färdväg och hur utrustningen ska packas i packrullar (som ni lånar av hästgården). Kl. 12 äter vi lunch på Ammarnäs Wärdshus. Därefter åker vi direkt till våra hästar och gör klart för avfärd mot hästgårdens viste i Tjaskal ca 8 km ritt. Medan middagen lagas finns tid för avkoppling och om du är fiskeintresserad; röding och öring är det som finns i sjön. Kåtan, som är modern med nedfällbara sängar, kan lätt göras om till konferensbord om så önskas.

Dag 3:

Efter en god natts sömn äter vi en stadig frukost och sadlar på hästarna och rider upp på fjället Gieråive och vidare ut på Stuore Jåppe. Nedanför oss ligger fågelskyddsområdet Marsivagge. Här finns gott om fjällabb, fjällvråk och ibland visar sig även kungsörnen. En och annan ren brukar nyfiket följa oss på lagom avstånd. Framme vid sjön Raksjaure låter vi hästarna vila och vi själva äter vårt medhavda lunchpaket bestående av gakku - det traditionella samiska brödet. Efter ca en timmes rast är det dags att vända tillbaka mot Tjaskal för middag och övernattning. Under dagen har vi provat på tölt, islandshästens fjärde gångart och kanske en och annan galopp för dem som vill. Dagens ridsträcka är ca 25 km.

Dag 4:

Efter frukost sadlas hästarna åter och det bär av ner till Ammarnäs. Ridsträckan är ca 8 km och vi beräknas vara klara kl. 12. Dusch och bastu efter ridturen finns att tillgå på vandrarhemmet. För de gäster som vill stanna ytterligare någon natt i Ammarnäs kan man boka boende med oss. Lunch finns att köpa på både Ammarnäs Wärdshus och Ammarnäs Fjällhotell

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
17. jun. -
20. jun.
4 dagar
6 100 SEK
Boka
24. jun. -
27. jun.
4 dagar
6 100 SEK
Boka
9. sep. -
12. sep.
4 dagar
6 100 SEK
Boka
16. sep. -
19. sep.
4 dagar
6 100 SEK
Boka
23. sep. -
26. sep.
4 dagar
6 100 SEK
Boka
30. sep. -
3. okt.
4 dagar
6 100 SEK
Boka

Vad andra säger:

För en som jag som älskar fjällvandring på sommaren/hösten och älskar hästar var den här resan perfekt. Man fick helt enkelt det bästa av båda världar. Väldigt fina, stabila och trygga hästar och en underbar natur. Jag hade inte kunnat haft det bättre!
Linda

Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »