Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Trail i Dalmatien
Program

Långritt i Dalmatien - program

Lördag.

Ankomst under dagen. Om du vill besöka Split och titta på resterna av Diocletians palats (över 1700 år gammalt) eller den lilla byn Trogir kan vi hjälpa dig med transport. Split är en av de äldsta och vackraste städerna i Kroatien och har en fantastisk strand.
Efter ankomsten till gården presenteras du för de andra gästerna, värdfamiljen och naturligtvis hästarna. På kvällen intar vi en god måltid på gården, där du också övernatter.

Söndag.

Efter frukost sadlar vi hästarna och rider en tur i trakterna runt gården 2-3 timmar. Tillbaka på gården intar vi en typisk kroatisk lunch. Efter lunch rider vi än en tur runt gården, 1-2 timmar. Kvällsmåltiden intas återigen på gården.
Denna dag är vikt åt att du lär känna din häst ordentligt. Om du inte riktigt kommer överens med den häst du tilldelats har du möjlighet att byta häst innan vi ger oss iväg på långritten.

Söndag 2 augusti - Alka games, ring ridning i Sinj

Har du vald turen från 1 till 8 augusti, kommer du söndag d. 2. att få möjlighet att se ringridning i Sinj. Det är ett årligt, stort evenemang som har pågått sedan 1717 till minne av segern kroatisk/venetianske över Ottomannarna 14. augusti 1715. Festen är spektakulär och duktiga ryttare tävlar i full galopp för bäst möjligt att placera sina lansar genom de upphängte metallringar . Under 2010 blev festivalen inskrivan på Unesco's Intangible Cultural Heritage List.
Programmet för denna söndag: Efter frukost rider vi ut på en två timmars tur runt gården. På eftermiddagen kör vi till staden Sinj (20 km borta) och åtnjuter ringridning i fest och färger. Det kallas Alka Games. Sent på eftermiddagen är det transfer tillbaka till ranchen för middag och övernattning. Extra kostnad för att uppleva Alka Games är inbakat i priset.

Måndag.

Vi rider mot öster till den lilla byn Ogorje och färdas genom flera skogar innan vi intar lunch på Zelovo högplatå med vacker utsikt över de omgivande dalarna och bergstopparna. Efter lunch fortsätter vi in i nästa dal och genom vilda raviner tills vi når nattlägret för hästarna. Övernattning på hotell närapå, där vi också serveras kvällsmat.

Tisdag.

Efter frukost rider vi mot floden Cetina. Vi korsar floden (om vattenståndet inte är alltför högt) och följer den upp mot nästa berg. Tidigt på eftermiddagen anländer vi till sjön Peruca där vi stannar till och låter hästarna vila. Efter lunch simmar vi med eller utan hästar i sjön om värdet så tillåter. Sent på eftermiddagen rider vvidare till nästa övernattningställe i ett gästgiveri.

Onsdag.

På morgonen sätter vi kurs mot floden Cetinas källa och följer på vägen sjön genom det typiska karstlandskapet. Vi äter lunch när vi når källsprånget och den som är modig nog tar ett bad i det klara och rena, men något kylslagna, vattnet. På eftermiddagen rider vi över en stor grässlätt längs en flod mod byn Vrlika. Vi övernatter i et närliggande värdshus.

Torsdag.

I dag rider vi till byn Vrilka. Vi klättrar uppför en kulle bakom byn och stannar till för att inta vår lunch på krönet där vi också njuter av den spektakulära utsikten. Efter lunch tar vi oss ned till närmsta dal och fortsätter vår ritt genom små byar och skogar. Vi övernatter på hotell.

Fredag.

Efter frukost rider vi över öppna ängar med massor av trav och galopp. Vi intar vår lunch och följer sedan en gammal stig genom några raviner. På kvällen är vi tillbaka på hästgården där vårt värdpar väntar med en god måltid och en varm säng.

Lördag.

Efter frukost är det så dags att ta farväl av hästar och människor.

Program och logi kan variera beroende på väder och andra förhållanden, men vi kan garantera att ritten under alla omständigheter är en upplevelse.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
27. mar. -
3. apr.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
3. apr. -
10. apr.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
17. apr. -
24. apr.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
24. apr. -
1. maj.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
8. maj. -
15. maj.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
15. maj. -
22. maj.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
29. maj. -
5. jun.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
19. jun. -
26. jun.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
26. jun. -
3. jul.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
10. jul. -
17. jul.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
17. jul. -
24. jul.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
31. jul. -
7. aug.
8 dagar
13 030 SEK
Boka
21. aug. -
28. aug.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
11. sep. -
18. sep.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
18. sep. -
25. sep.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
2. okt. -
9. okt.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
9. okt. -
16. okt.
8 dagar
12 490 SEK
Boka
16. okt. -
23. okt.
8 dagar
12 490 SEK
Boka

Vad andra säger:

Fantastiskt fin resa. Bra hästar, trevliga människor på ranchen och med på turen. Ridningen höll vad den lovade med ovanligt många härliga galopper och natur. Tyvärr hade vi lite väl kallt väder för årstiden. Hade varit skönt med lite bättre värme inomhus, vi frös! Kanske några extra värmeelement? På ranchen hade man kunnat önska ett lite bättre boende. Vi var 9 personer om ett badrum. Och kallt...Därför en 3:a på "boende". Men vädret kan man ju inte rå över. Misstänker att det för det mesta är precis tvärtom-alltför varmt! Som helhetsintryck, en fantastisk resa och jättetrevliga arrangörer, som alla gjorde sitt bästa för att vi skulle få en fin ridvecka! Kan tänka mig att återvända på deras andra tur, Plitvice.
Gunilla
Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »