Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Medelhavstrail
Program

Program för Medelhavstrail

Dag 1. Ankomst

Ankomst till Barcelona eller Girona och transfer till vår inkvartering i Mas Alba, en gammal, renoverad katalansk bondgård med smakfullt inredda rum och en fin pool. Från bondgården kan du njuta av utsikten över gröna ängar, skogar och hästhagar. Det speciella ljuset tycks förvandla omgivningarna till en pittoresk målning - kan man önska sig en bättre utgångspunkt för en ridsemester?

Dag 2. Spaniens Costa Rica

Vi rider genom tät ek- och tallskog och lämnar byn mot bergen. I en ödslig dal korsar vi en liten bäck. Solen bryter igenom den djupa grönskan som påminner om en tropisk djungel. Bambusnåren gör stigen smal, högt upp i träden slingrar sig lianer och atmosfären påminner närmast om Costa Rica.

Floden Fluvia vindar genom en kuperad terräng. Vi rider genom de vackra floddalarna och upptäcker en trevlig plats för vår första picknick. På eftermiddagen fortsätter vi med trav och galopp tills vi anländer till en vacker gammal kvarn nära floden; vårt boende för natten. Trädgården har en sydamerikansk atmosfär och utgör en romantisk kuliss till avslutningen på denna dag. Hästarna njuter av den stora ängen bredvid huset.

Dag 3. Vilda kusten - Costa Brava

Floden Fluvia slingrar sig genom landet till havet. På en liten sjö välkomnar en vänlig katalan med namnet Dani oss med ett glas cava, den katalanska champagnen och ett mittdagsbord förberett med kärlek.

Efter lunch följer vi floden Fluvia. Vi korsar floden och rider genom ett vildt flodlandskap. Vid dess mynning har vi en spektakulär utsikt över Rosenbukten. Vi är vid Medelhavet i Spanien!

En palmlund leder oss till det mysiga huset på landet "Jon Joncar". Med en drink på terrassen låter vi dagen ta slut. Om du vill kan du ta ett uppfriskande bad i "naturstens poolen" före middagen.

Dag 4. Vamos a la playa!

Framför oss ligger kilometerlånga sandstränder där glittrande böljor slår mot stranden och inbjuder till härliga galopper i soluppgången. Om du inte är helt vaken ännu garanterar vi att du blir det när din häst närmar sig vattenbrynet. Hästarna leker i böljorna medan du försöker att hålla dig någorlunda torr! Galoppen längs stranden är en oförglömlig upplevelse!

Stigen följer de kontinentala sanddynerna och Medelhavets tallskog upp till det robusta bergsmassivet Montgri. Från toppen av klipporna har vi en vidunderlig utsikt över det ändlösa Medelhavet. Västerut ser vi de snötäckta topparna i Pyrenéerna. Havsfåglar svävar på de termiska uppvindarna längs kusten och ljuvliga dofter av rosmarin, timjan och lavendel kryddar luften när vi stannar för att avnjuta dagens "cowboy picknick".

Senare rider vi ner till slätten vid floden Ter. Med långa galopper längs floddykarna når vi igen Medelhavet. Vi kan njuta av solnedgången på stranden eller i hotellets pool.

Dag 5. Sol, strand och hav

Strax efter frukosten är vi tillbaka på stranden! Framför oss ser vi de skyddade öarna "Medes". En galopp genom den mjuka sanden i viken leder oss in i risfältet på den breda slätten, upp till tallarna nära kusten. Vi passerar den katalanska kustens pärlor: Pals, Palau-Sator och Peretallada. Den gamla stadsmuren omgärdar de bedårande husen i natursten. Spåren i byns trånga kullerstensbelagda gator vittnar om många hästdragna vagnar under seklernas lopp. I dessa omgivningar tar Dolores och Luis emot oss i sitt trivsamma värdshus och vi avslutar dagen med en skön promenad i byn. På kvällen erbjuds en läcker grill med kött och grönsaker från trädgården.

Dag 6. Katalonien

Terrängen är platt, marken mjuk och sandig. I snabb takt springer våra vältränade hästar till floden "El Ter". Fruktplanteringar växlar med kornfält och djupgröna poppelskogar som ger oss den nödvändiga skuggan. På en romantisk sluttning, bredvid en liten kyrka, ser vi en röd-vit bordsduk lysa. Vi ser fram emot ännu en läcker picknick från Dani.

Efter en siesta, rider vi genom böljande kullar tillbaka till hästgården. Efter denna långa riddag och en äventyrlig trail låter vi veckan ta slut i gårdens pool.

Dag 7. Hasta la vista!

Transfer tillbaka till Barcelona eller Girona efter frukost.

Nyårstrail

På nyårstrailen firar vi nyåret med festmiddag med aperitif, tre rätters meny, viner, nyårs tårta och cava.
Ändringar till programmet:
Dag 1 är vi på ett vackert gästhus som är en gammal restaurerat mölla, med en sydamerikansk trädgård.
Dag 2: En kort färd bringer oss till Mas Alba var hästarna är redo att ta oss på långritt in i det nya året.
På dagen för nyårsafton rider vi 1-2 timmar. Ingen pools är öppna så här års.

Obs.:

Det kan förekomma ändringar i dagsprogrammet beroende på väder och säsong och det kan även hända att turen genomförs i omvänd ordning.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
2. maj. -
8. maj.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
8. maj. -
14. maj.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
17. maj. -
23. maj.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
18. sep. -
24. sep.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
4. okt. -
10. okt.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
11. okt. -
17. okt.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
17. okt. -
23. okt.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
23. okt. -
29. okt.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
1. nov. -
7. nov.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
13. nov. -
19. nov.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
21. nov. -
27. nov.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
29. nov. -
5. dec.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
12. dec. -
18. dec.
7 dagar
13 810 SEK
Boka
27. dec. -
2. jan.
7 dagar
15 730 SEK
Boka

Vad andra säger:

Helt fantastisk resa! Underbara hästar, fart och fläkt med bästa guiden Nacho! Åker mer än gärna dit en gång till! .
Karina B.

Läs mer

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »