Hippo Tours CSS Sprite

Hästresor till England
Turridning i Cornwall
Program

Turridning i Cornwall - program

 F=Frukost; L=Lunch; M=Middag

Lördag:

Uppsamling på Bodmin Parkway tågstationen eller Newquay Airport, om du har bokat transfer.
Vid ankomsten till ridcentret i hjärtat av Bodmin Moor hälsas du välkommen av dina värdar och inkvarteras i ditt moderna och komfortabla rum i det ombyggda stallet. Vi får en rundvisning på farmen, träffar hästarna och får en briefing om programmet för de kommande dagarna. Middag kan intas på den lokala puben, The Old Inn, i St. Breward, skjuts dit finns såklart.

Inkluderat: Inga måltider

Söndag:

Frukosten fixas i köket innan vi ska ut och rida. Dagen inleds med en timmes instruktion och att hitta den rätta hästen efter varje ryttares kunskaper och önskemål. Under förmiddagen rider vi runt Casehill Common över Casehill och upp till Alex Tor varifrån man kan se kusten en klar dag. Vi återvänder till ridcentret för lunch. Eftermidagens ritt går runt Ivy Common och Candra, "Poldark Country" - en tur på 2-3 timmar.
Senare transporteras vi till St Mabyn Inn, en lokal pub där det serveras traditionell engelsk mat baserat på lokala råvaror.

Inkluderat: F, L

Måndag:

Efter en rejält frukost rider vi ut, genom Ladydown Common, över den steniga omgivningen runt Casehill, till Alex Tor. Ritten går vidare över Camperdown till Stannon, över en gammal bro sedan längs den gamla diligensvägen till Watergate. Härifrån tar vi en sidväg i riktning mot Roughtor, klättrar upp, förbi boplatser från den yngre stenåldern, upp på ”ryggen” av Roughtor. Med Showery Tor på vår vänstra sida har vi full utsikt till Brown Billy, som är den högsta punkten i Cornwall. På vår väg tillbaka passerar vi ytterligare några rester av gamla boplatser. Efter 3-4 timmars ridning är vi tillbaka på ridcentret för en lätt lunch. Under eftermiddagen åker vi till närliggande Port Isaac som är spelplats för en berömd engelsk TV-serie, Doc Martin. Port Isaac är en målerisk by fylld av tea shops, butiker med antikviteter och har en typisk fiskehamn. Njut av en god middag på en av de lokala restaurangerna med utsikt över hamnen!

Inkluderat: F, L

Tisdag:

Efter frukosten ska vi rida ut på en tur i en annan riktnig. Ridturen går längs Woodland trailen som löper genom de skogsklädda dalarna vid Camel river. Vi rider upp till Helland bron innan vi vänder tillbaka genom Helligan skogen. Vid Blisland Pub stannar vi för att äta lunch medan hästarna betar på en av de få "village greens" i Cornwall.
Med lunchen i magen sätter vi kurs mot Pendrift och passerar Jubilee Rock där man har markerat alla monarkers regeringsperioder och jubileer sedan King George genom att hugga in "Coats of Arms" i en mycket stor granitklippa. Vi rider vidare till Kerrow downs, genom floden vid Delphi bron och hem till farmen. Totalt rider vi 5- 6 timmar. Vi får tid till lite eftermiddagste och en stunds avslappning innan vi åker till St Mabyn Inn där vi kan köpa vår middag.

Inkluderat: F, L

Onsdag:

I dag rider vi längs "Cream Tea" trailen tvärs över Candra till Alex Tor, varifrån det är en enastående utsikt över hedlandskapet ända ut till norra Cornwalls kust. Vi rider till Rough Tor som är 1.313fot högt (drygt 400 meter) och den näst högsta punkten i Cornwall. Ritten fortsätter över Swallow's hill, förbi plantagen vid Davidstow Moor och Crowdy reservoaren vilken är en av norra Cornwalls viktigaste vatten försörjningsställen. Det är samtidigt hemvist för ett viltreservat
Vi gör ett uppehåll på Roughtor Farm för att njuta av en traditionell Cornish cream tea innan vi rider vidare längs en sidoväg kantad av sten gärden från bronsåldern. Via en smal slingrande stig kommer vi tillbaka till Newton Common, rider förbi uråldriga rester av boplatser innan vi är tillbaka till Casehill Downs. Härifrån rider vi hemåt genom ceremoni platser från yngre sten- och bronsåldern.
Dagens ritt är 5- timmar.
Middag kan idag ätas på på St Tudy Inn, en pub som inte ligger långt iväg.

Inkluderat: F, L

Torsdag:

Smugglers Trail - efter frukosten rider vi ut till ännu ett avlägset hörn av Bodmin Moor. Vi rider mot Delphy och hittar stigen mot Manor och Carbaglet.
Sent på förmiddagen återvänder vi till ridcentret och under eftermiddagen åker vi till en av de mest kända och mycket pittoreska byarna i Cornwall, Fowey (eller en motsvarande traditionell Cornish village). Det finns ett bra urval av pubar och matställen där man kan äta lunch. Här finns det också många intressanta butiker, caféer och annat trevligt att titta på. Eftermiddagen är fri för shopping och sightseeing, gå ner till kusten, ta en färja och njut din kvällsmåltid med utsikt över flodmynningen.

Inkluderat: F

Fredag:

Efter frukost är det tid att ta farväl.

Inkluderat: F

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2020

Datum Pris
27. jun. -
28. aug.
7 dagar
16 940 SEK
Välj
28. aug. -
2. okt.
7 dagar
14 790 SEK
Välj
3. okt. -
25. dec.
7 dagar
11 710 SEK
Välj

Resedatum 2021

Datum Pris
2. jan. -
23. apr.
7 dagar
12 260 SEK
Välj
24. apr. -
25. jun.
7 dagar
15 670 SEK
Välj
26. jun. -
27. aug.
7 dagar
17 960 SEK
Välj
28. aug. -
1. okt.
7 dagar
15 670 SEK
Välj
2. okt. -
24. dec.
7 dagar
12 260 SEK
Välj

OBS: Du kan fritt välja datum.
I nästa steg kan du se vilka datum som är möjliga att boka,hur länge och ev. vilka progam som kan väljas.

Vad andra säger:

Back in Sweden after a fantastic holiday. Fell totally in love with Cornwall. Thanks to Tom, Jen and Dan for the hospitality and guiding at Hallagenna Riding – and to Kia and Lucy who made our rides so amazing!
Catarina
Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »