Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor till Andalusien
Ronda trail
Program

Program för Ronda trail

Turen börjar i den vackra byn Ronda, som ligger på en platå på 2250 fots höjd. Den är känd för sin viadukt, som förbinder de två delarna av byn över en djup ravin. Byns pittoreska alléer och den äldsta tjurfäktningsarenan i Spanien har inspirerat otaliga författare, bland andra Hemmingway.

Söndag:

Ankomst till flygplatsen i Malaga och transfer till ranchen, där du inkvarteras i läckert rum.

Måndag:

Transfer till Ronda. På turens första dag rider du genom djupa raviner, som bara är framkomliga via åsnestigar, som fortfarande används av smugglare. Cortes de la Frontera är en av de typiska vita landsortsbyar, som gett hela regionen dess smeknamn "Pueblos Blancos" - vita byar. Tiden verkar stå stilla när du rider in i den här byn på kvällen. Vi övernattar på pensionat.

Tisdag:

Efter färden ner längs sluttningarna till de vita byarna kommer du till naturparken Cortes de la Frontera. Mjuka, sviktande skogsstigar ersätts av boskaps- och åsnestigar. Slänterna är täckta av barrskog och korkek, som du sakta rör dig igenom ned mot slätten. Vid Diego Duro, gränsen mellan provinserna Malaga och Cadiz, övernattar hästarna medan du körs i bil till Alcala de los Gazules. Det centrala torget i byn är den plats där folk träffas - särskilt sent på kvällen efter den sena spanska middagen. Torget är omgivet av ett tiotal pubar och på säkert avstånd från kyrkan - och byns invånare passerar platsen minst en gång om dagen. Alcala är en av få kvarvarande typiska andalusiska landsortsbyar. Det finns till och med en sadelmakare i byn, som nog är värd ett besök.

Onsdag:

Sista delen av turen genom bergen. Du har förmodligen redan beundrat den säkerhet, varmed din kompanjon har klarat utmaningarna i de lite otillgängliga bergen. Nu rider du genom naturparkerna Aljibe och Alcornocales, som är mycket rika på vilt och som etablerats för att underhålla spaniorernas passion för jakt. Bilar är inte tillåtna i parkerna och du tar därför själv med dagens picknick i sadelväskorna. På eftermiddagen rider du över mjuka kullar på stigar, som omgärdas av levande murar av kaktus, över vida ängar och fält av solrosor. Hästarna utfodras och övernattar i Patrite nära Alcala, du körs till hotellet i byn.

Torsdag:

Boskaps- och hästuppfödarnas jättestora gårdar ligger i en triangel mellan Alcala, Jerez och kusten. Du rider tvärs över stora hedar med betande "fighting bulls" och kor med sina kalvar. Särskilt våren är betagande i denna region, då ängarna är täckta av en färgsprakande matta av vilda blommor mot en grönskande bakgrund. Senare på sommaren tecknar det hela en mer avsvedd bild, när den starka solen och bristen på regn har gjort sig gällande. På turen möter du säkerligen "Vaqueros", de spanska cowboys, som tillbringar dagarna till häst med att hålla styr på de stora kreaturshjordarna. Vi äter lunch i en "Venta", en typisk lantrestaurang, precis nedanför det gamla mauriska fortet Medina-Sidona. Vi rider vidare på breda sandstigar och kreatursstigen "Paquiri", uppkallad efter en berömd matador, mot Los Naveros, där hästarna ska övernatta. Du körs till Zahara de los Atunes vid Atlantkusten. Följande nätter tillbringas på ett hotell, som ligger ända nere vid vattnet - du kan ta ett dopp i havet eller i hotellets swimmingpool.

Fredag:

Efter frukost rider du genom ängar och marker med majs, bönor, bomull och vackra gula solrosor. Följebilen väntar som vanligt med dagens picknick och i dag behöver vi något stärkande innan eftermiddagens snabba strandritt. Du upptäcker snart, att du kommit fram till stränderna vid Conil: Hästarna börjar trippa av förväntan över några härliga galopper på denna helt öde sandstrand. Du upplever några riktigt fina galopper bort över den vita sanden och ut Atlantens härliga blå böljor. Du rider längs stranden och genom pinjeskogar, förbi Cap Trafalgar, där Lord Nelson utkämpade sitt sista sjöslag, till Caños de Meca. Du körs tillbaka till hotellet i Zahara. Vid stranden kan du se de små fiskebåtarna, som varje dag förser hotellen med färsk fisk. Njut några av dessa delikatesser till middag!

Lördag:

Ännu en dag vid stranden väntar. Först rider du längs sandstigar genom de kustnära barrskogarna och runt fiskebyn Barbate. Därefter inbjuder en 10 km lång vit sandstrand till fina galopper! Detta område är under militärens styre och det betyder, att man inte får bygga hotell och att du sällan möter andra än några få lokala fiskare. Med en sista rask galopp ankommer du till Zahara, varefter veckans vidunderliga ridsemester är slut. Transfer tillbaka till ranchen till avskedsmiddag och övernattning.

Söndag:

Efter frukost transfer tillbaka till flygplatsen i Malaga kl. 12.

Det kan förekomma ändringar i dagsprogrammet beroende på väder och säsong.

Hämta utskrivbar PDF


2020 datum och priser är på väg, vi uppdaterar kontinuerligt och vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på e-post: info@ hippotours.se eller telefon 046 2880466

Vad andra säger:

How was the reception: 4
How was the instruction: 5
How was the accomodation: 4
How was the food: 4
The standard of the ranch: 5
The quality of the riding: 5
Did the tour meet your expectations: 5
The service from Hippo Tours: 5
Gitte

Läs mer

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »