Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor till Spanien
Det bästa av Andalusien
Program

Det bästa av Andalusien - program

Lördag:

Ankomst till Malaga och transfer till ranchen. Middag, presentation av de kommande dagarnas tur samt övernattning på ranchen.

Söndag:

Frukost på ranchen i deras gemensamma matsal. Både förmiddag och eftermiddag utforskar vi ranchens omgivningar under två tvåtimmars turer genom tallskogar och på getstigar, till utsiktpunkter vilka bjuder på storslagna vyer över Costa del Sol. På turerna lär du känna din häst och vänjer dig vid den spanska ridstilen, Vaquero. Du kommer samtidig upptäcka att man bara rider i skritt eller lätt galopp, ingen trav. Lunchen får vi på på ranchen och under sommaren kan man njuta sin siesta vid poolen.

Måndag:

Vi rider en förmiddagstur på ca 2 timmar. Efter lunch kör vi till den lilla, vita staden Mijas som är berömd för sina åsnetaxis, små butiker och caféer Gå genom de små gränderna, traditionellt utsmyckade med färgrika blomsterkrukor och upplev fina utkiksställen, kyrkor och andra attraktioner. Efter utflykten serveras middag på ranchen.

Tisdag:

Det är inte tillåtet att rida på stranden vid Costa del Sol. I stället lastar vi hästarna på trailer, ryttarna i buss och kör till Atlantkusten. Vi kör längs Costa del Sol, passerar Marbella och Estepona, de berömda klipporna vid Gibraltar och sundet som ger en fantastisk utsikt till Afrikas kust, om väderförhållandena är goda. Vi passerar Tarifa på Spaniens sydkust och kör längs Atlantkusten till Barbate. En inbjudande bred sandstrand väntar oss, vilken vi, utanför högsommaren, bara behöver dela med några kor och vid några tillfällen de lokala fiskarna. Med utsikt till Afrikas kust rider vi på stranden till Zahara de los Atunes, en liten fiskeby, som fortfarande har en tradition att fiska tonfisk. Här ger vi hästarna en stunds vila innan vi njuter av ännu en strandgalopp och då och då rider vi på Vereas, en boskapsstig för områdets röda kor, på vägen tillbaka till Barbate. På en liten Venta (tapasbar) kan vi njuta av lokala delikatesser (lunchen är inte inkluderad på dagens tur), innan vi igen vänder hem till ranchen i hästtrailer och buss.

Onsdag:

Vi rider en morgontur, då vi ännu en gång får beundra hästarnas färdigheter i berg och svår terräng. Efter lunch kör vi till en spansk hästshow där vi får chansen att se den majestätiska spanska hästen i traditionella rid discipliner. Vi får se arbete från marken, ridskoleövningar och självklart också Doma Vaquera. Middag serveras efter hästshowen på ranchen.

Torsdag:

Efter frukosten startar vi på en två dagars ritt över Sierra de Mijas, då vi kommer att passera ett gammalt stenbrott och rider på skogsstigar genom pinjeskog. På vägen har vi utsikt över Costa del Sol med den fina stranden och alla de vita hotellen, Afrikas kust, Malaga med sin hamn och inåt landet finner vi många små vita byar. Vi njuter av en picnic i bergen. Hästarna ska övernatta i Alhaurin el Grande, vi ryttare blir körda tillbaka till ranchen förmiddag och övernattning.

Fredag:

När vi laddat med en god frukost åker vi till hästarna för att rida tillbaka mot kusten genom det backiga landskapet. Vi får se små gårdar, små stigar och flockar med getter tills vi når fram till en flod vilken är full med vatten också under sommaren. Vi stannar för en skön lunch-picnic på vår väg tillbaka mot ranchen. Middag och övernattningen ges på ranchen.

Lördag:

Det är transfer tillbaka till flygplatsen i Malaga.

Observera:

Turen kan ändras avhängigt av lokala förhållanden som väder och framkomlighet.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2020

Datum Pris
19. sep. -
26. sep.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
6. okt. -
13. okt.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
24. okt. -
31. okt.
8 dagar
9 920 SEK
Boka

Resedatum 2021

Datum Pris
20. feb. -
27. feb.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
20. mar. -
27. mar.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
3. apr. -
10. apr.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
15. maj. -
22. maj.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
29. maj. -
5. jun.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
10. jul. -
17. jul.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
31. jul. -
7. aug.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
25. sep. -
2. okt.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
16. okt. -
23. okt.
8 dagar
9 920 SEK
Boka
6. nov. -
13. nov.
8 dagar
9 920 SEK
Boka

Vad andra säger:

Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »