Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Bieszczady trail
Program

Program för Bieszczady trail

2019 turerne 14-21 september; 5-12 oktober och 2020 turerne 16-23 maj, 1-8 augusti, 22-29 augusti, 12-19 september och 3-10 oktober

B = Breakfast (frukost), L = lunch D = Dinner (middag)

Dag 1. Ankomst

Ankomst till Krakow, varifrån det är transfer till din inkvartering i staden. Det finns säkert tid till en promenad runt i staden innan gruppen möts för en gemensam middag på en restaurang.

Inkluderat: D, transfer från flygplatsen i Krakow

Dag 2. Sanok - Wola Piotrewa

Dagen börjar med transfer från Krakow, ca.3½ timme, till Sanok i Bieszczady regionen nära gränsen till Ukraina och Slovakien, här startar turen. Efter vi fått mat i magen samlas vi hos hästarna och gör vi oss klara för avfärd.  Turen startar med att vi rider över öppna områden och passerar övergivna byar -  övergivna under "Operation Vistula", en tvångsflyttning av den ukrainska minoriteten 1947 efter andra världskriget. Vi passerar också en kyrka byggd på 1500-talet. Vi tillbringar natten i Wola Piotrowa i ett pensionat.

Inkluderat: B/L/D

Dag 3. Wola Piotrowa – Roztoki Dolne

En härlig dag i sadlen ligger framför oss - stora, öppna ängar, ändlösa galopper och vackra skogar. Vi korsar öppna områden och övergivna byar. På vägen får vi möjligheten att se gamla gravar som döljs av växter som långsamt har täckt dem med tiden. Vi stannar i byn Turzansk, känd för sin gotiska träkyrka från artonhundratalet (Tserkva), som tillsammans med olika andra tserkva'ar utses som en del av UNESCOs trä tserkva'ar i Karpaterna i Polen och Ukraina.

Inkluderat: B/L/D

Dag 4. Roztoki Dolne – Rybne

Ännu en underbar dag för naturälskare. Vi passerar genom öppna fält och skogar och känner atmosfären i övergivna byar. Vi rider genom en liten by Zernica, där vi får möjlighet att se en ortodox träkyrka.

Inkluderat: B/L/D

Dag 5. Rybne – Terka

Vi korsar öppna gräsmarker och följer bergkanten med underbar utsikt över Solina-sjön - även känd som "Bieszczady Sea". Det är den största konstgjorda sjön i Polen, dammad av floderna San och Solinka. Vi passerar genom byn Bukowiec och vi får möjlighet att se ännu en ortodox kyrka (i Gorzanka). Om vädret tillåter klättrar vi Korbaniens berg med fantastisk utsikt över regionen.

Inkluderat: B/L/D

Dag 6. Terka – Postolow

Vi fortsätter ridturen längs Solina sjön. Vi kommer att korsa floden San flera gånger, vanligtvis en stor hit för våra ryttare

Inkluderat: B/L/D

Dag 7. Postolow – Sanok

Idag rider vi långsamt tillbaka mot Sanok - vår utgångspunkt.
Vi kan välja stigen, som leder genom vackra skogar vid bergen i Slonne. På denna väg får vi chansen att se ruinerna av slottet Sobien och när vi korsar floden San kommer vi till den största etnografiska parken i Polen. Museet rymmer hus och byggnader från olika etniska grupper som har levt nära den Polsk- Ukrainska gränsen mellan 1600talet och 1900talet. Det är omkring 100 byggnader i museet: gårdar, kyrkor, möllor, mm. 
Det andra alternativet är att följa stigen som leder till kloster kyrkan för Discalced Carmelites.

Inkluderat: B/L/D

Dag 8. Sanok – Krakow

Efter frukost är det transfer tillbaka till Krakow.

Inkluderat: B; transfer retur till flygplatsen i Krakow

Obs. Programmet är vägledande och kan bli ändrat på grund av lokal förhållanden som väder och framkomlighet. Turen kan också komma att genomföras i omvänd ordning.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2020

Datum Pris
16. maj. -
23. maj.
8 dagar
13 230 SEK
Boka
6. jun. -
13. jun.
8 dagar
13 230 SEK
Boka
18. jul. -
25. jul.
8 dagar
13 230 SEK
Boka
1. aug. -
8. aug.
8 dagar
13 230 SEK
Boka
22. aug. -
29. aug.
8 dagar
13 230 SEK
Boka
12. sep. -
19. sep.
8 dagar
13 230 SEK
Boka
3. okt. -
10. okt.
8 dagar
13 230 SEK
Boka

Vad andra säger:

Generelt en veldig bra tur. Flotte hester (spreke og trygge) fint rideterreng og veldig hjelpsomme og hyggelige folk/arrangører. Vil absolutt anbefale turen til andre. 2-3 ridedager var litt korte (sen start kl 11-12 og lange lunsjpauser 2-3t). 
Med vennlig hilsen Lena

Läs mer

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »