Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Dali strand trail
Program

Program för Dali strand trail

 Dag 1: Ankomst.

Ankomst till Barcelona eller Girona och transfer (ca 30 minuter från Girona och 90 minuter från Barcelona) till ett vackert beläget landshotell, ett typiskt katalanskt hus byggt av natursten. Det går tillbaka till 1600-talet och är omgivet av skogar samt valnötsträd och olivlundar. Detta idylliska område, där tystnad och lugn råder, gör hotellet till en ideell plats att njuta av naturen och koppla av. Den vackert utformade trädgården, poolen, ängarna och skogarna ger en underbar atmosfär. Kan man önska sig en bättre utgångspunkt för en ridsemester?

Dag 2. Ren natur.

Förbi lugna byar slingrar sig vår väg genom det kuperade landskapet i Empordà. 

Den sandiga botten och skuggan i tallskogen inbjuder till långa galopp.

På kanten av floden Ter stärker vi oss med en picknick. Senare på eftermiddagen kommer du i snabb takt till en vacker by vid foten av Gavarra-bergen. Vi bor i ett härligt restaurerat pensionat.

Dag 3. Slottet Pubol, kultur.

Vi rider genom de magiska gamla byarna i Empordanet. Med ekon av hästens hovar på de gamla stenläggningarna kommer du att tas tillbaka i tiden i detta avlägsna område i Katalonien.

Vi besöker Galas slott i Pubol. Dalí gav detta slott från 1400-talet till sin hustru Gala i gåva.

På en restaurang i samma stad äter vi lunch och beger oss sedan mot staden Peratallada.

Dag 4. Dalís kust.

Denna morgon galopperar vi över slätten Ullastred som på den iberiska tiden var en stor sjö. En jämn stig leder oss genom klitter och pinjeskog till den sönderbrutna klippkusten vid Montgri.

Från toppen av klipporna har du en vidunderlig utsikt över det ändlösa Medelhavet och västerut skymtar du de snötäckta topparna i Pyrenéerna. Havsfåglar svävar på de termiska uppströmmarna längs kusten och du förnimmer doften av timjan, lavendel och rosmarin när vi sitter av och njuter av lite tapas och vino tinto på "utomhusrestaurang Buffalo". 

Efter lunch går turen vidare genom klitterna ut till havet. Efter en lång och spännande dag anländer vi till stranden och blir inkvarterade på ett hotell direkt på Playa Grande.

Dag 5. Strandritt - Dali museet

A dream comes true! Det är tidigt på morgonen och havet, vinden och den salta luften för med sig ljuvliga dofter. Du befinner dig ute i vattnet med din häst och framför dig ligger mil efter mil av vit sandstrand.

Under tiden som solen går upp galopperar vi i strandbrynet och hästarna njuter av att leka i vågorna - de älskar helt enkelt det uppfriskande vattnet.

Vi rider vidare genom rismarker i naturparken nära kusten anländer vi till vårt boende för den här natten: den äldsta andalusiska P.R.E. stuteri i Katalonien (P.R.E. = Pura Raza Española).

Men här väntar inte bara underbara hästar och deras historia, utan också charmigt inredda rum. Vi kan se oss omkring i lugn och ro och helt enkelt slappna av. Och vem vet: Kanske hittar du din drömhäst här!

Vi vil äta lunch i Figueres och besöker Teatre Museo Dalí. Enligt konstnären skulle alla som ville vara uppdaterade med det senaste inom kulturlivet besöka Figueres. Dalí byggde sitt museum på de förkolnade resterna av den gamla nedbrunna teatern i tanke att göra det till ett spirituellt centrum för europeisk kultur. Att shoppa eller "gå i butiker" var en daglig aktivitet för Salvador Dalí och efter besöket på museet får du tillfälle att göra det samma.

På kvällen överraskar vi dig med en härlig paella med skaldjur och färska grönsaker.

Dag 6. Kustbergen.

Vi rider över marker med solrosor och majs på Alt Empordanslätterna. Via långa galopper korsar vi marsklandet Aiguamolls.

Detta naturskyddade landområde omges av kustbergen Rodas. Vid foten av bergen serverar oss Joan en läcker picknick i "utomhusrestaurang Buffalo".

Vi fortsätter vår tur och på kvällen når vi vårt boende, en restaurerad herrgård som går tillbaka till 1582. Omgiven av pittoresk natur och en vid utsikt över Alt Empordà och Rose bukten. Fram till middagen simmar vi lite i poolen eller låter oss skämma bort med en massage (ingår inte i priset).

Dag 7. Den vilda kusten.

Du rider längs en gammal handelsväg som ringlar sig genom den steniga terrängen i naturparken Cap de Creus.

Hem för Salvador Dali, den tredje och sista höjdpunkten på vår Dali Trail. Här sjunker det sista av Pyrenéerna i det blå havet.

Våra fyrbenta vänner klättrar över ett pass till Cadaques, Empordàs pärla. Den vitkalkade fiskebyn med sina gamla slingrande gator anses med rätta vara den vackraste byn på Costa Brava.

De klara färgerna på himlen och havet, de utgrävda klippformationerna, de lysande vikarna och djupa ravinerna inspirerade Dali för hans konstverk.

Den goda middagen i fiskebyns restaurang avrundar trailen.

Dag 8. Adios y hasta la vista amigos!

Transfer tillbaka till Barcelona eller Girona efter frukost.

Obs:
Det kan förekomma ändringar i dagsprogrammet beroende på väder och säsong och det kan även hända att turen genomförs i omvänd ordning.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2020

Datum Pris
20. sep. -
27. sep.
8 dagar
15 210 SEK
Slutsålt
25. okt. -
1. nov.
8 dagar
15 210 SEK
Boka
22. nov. -
29. nov.
8 dagar
15 210 SEK
Boka

Resedatum 2021

Datum Pris
21. mar. -
28. mar.
8 dagar
15 210 SEK
Boka
18. apr. -
25. apr.
8 dagar
15 210 SEK
Boka
9. maj. -
16. maj.
8 dagar
15 210 SEK
Boka
12. sep. -
19. sep.
8 dagar
15 210 SEK
Boka
10. okt. -
17. okt.
8 dagar
15 210 SEK
Boka
7. nov. -
14. nov.
8 dagar
15 210 SEK
Boka
21. nov. -
28. nov.
8 dagar
15 210 SEK
Boka
12. dec. -
19. dec.
8 dagar
15 210 SEK
Boka

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »