Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Gröna bergstrailen
Program

Se video

Program för Gröna Bergstrailen

Dag 1. Ankomst til Quintanar de la Sierra

Från flygplatsen i Madrid är det transfer till Posada las Mayas eller Casa Ramón i Quintanar de la Sierra, där du inkvarteras och äter middag denna första dag.

Dag 2. Quintanar de la Sierra - Neila

Vi rider ut från Quintanar de la Sierra upp längs en rutt som snor sig genom pinjeskogen till Neila. Lite avhängigt vädret här uppe på höjden kommer vi att försöka komma till den mest spektakulära raden av laguner, kallad Lauguna Negra, vilka är glaciär laguner från kvartärtiden. Dessa laguner är vittnesbörd om forna tiders potenta glaciärer och den erosion som de förorsakade. I Neila som tidigare var ett betydande timmer område, finns det adliga hus och en romersk bro att beundra. Hotel Villa de Neila eller något liknande hotell bjuder oss middag och nattlogi.

Dag 3. Neila - Huerta de Arriba

Täta skogar av pinje, ekar och bokträd följer oss på ridturen ner till Monterrubio de la Demanda.
Vi styr hästarna in på på den ”Gröna Bergsrutten”, en gammal, nedlagd gruvjärnväg. I skogarna kan vi få se spår av varg, vildsvin, utter, kungsörn, duvhök och faIk. I Monterrubio de la Demanda kan vi se en församlingskyrka som representerar ett av de äldsta verken av de Romanske Burgales. Middag och övernattning på Centro de Turismo Rural Virgen de la Vega i Huerta de Arriba eller ett liknande ställe.

Dag 4.Huerta de Arriba - Pineda de la Sierra

Vi rör oss fram längs den ”Gröna Bergsrutten tvärs över dalar och diken på väg mot Barbadillo de Herreras, tvärs över túnel Ferrerias och vidare till Pineda. På vägen passerar vi passet El Manquillo. Bergsrutten är byggd på resterna av den järnväg som användes för att transportera mineraler från gruvorna i Sierra de la Demanda till Pais Vasco’s Blust Furnace. Järnvägen plockades ner under inbördeskrigen. Middag och logi på Casa Rural el Hayedo eller liknande.

Dag 5. Pineda de la Sierra - Arlanzon

Vi lämnar Pineda, staden med de vackra herrgårdarna och kommer strax att rida längs kanterna av Arlazon dammen på väg mot Arlanzón. Beroende på säsong kan vi kanske besöka Sierra de Atapuerca’s förhistoriska platser, som år 2000 blev utnämnda till en UNESCO world heritage plats. Atapuerca’s förhistoriska platser blev funna av en tillfällighet då järnvägen anlades 1902. Området är speciellt för att den har hjälpt oss att bättre förstå människans utveckling och har uppenbarat en ny mänsklig ras, Homo Antecessor.
Ikväll ska vi inkvarteras i ett kloster som är i bruk och äta vår middag tillsammans med munkarna i Monasterio Cisterciense de San Pedro de Cardeña

Dag 6. Arlanzon - Burgos (San Pedro de Cardeña's klostret)

I dag rider vi till Burgos och sedan till San Pedro de Cardeña's klostret där El Cid, den berömde spanske hjälten, lämnade sin hustru och dotter innan han drog i exil för att slåss med Morerena.
Vi får kanske möjlighet att besöka Burgos, programmet är öppet och det är deltagarnas önskemål som gäller. Middag övernattning på hospederia del Monasterio Cisterciense de San Pedro de Cárdena eller på hotell i Covarrubias

Dag 7. San Pedro de Cardeña's klostret - Covarrubias

Vi lämnar klostret på den ”royale rute” som El Cid använde då ha gick i exil. Tvärs över castilianskt landskap mot Sierra de las Mamblas, vi passerar Sierra och avslutar i Covarrubia. Castiliens grundare Fernan Gonzales föddes i Covarrubia. Hästarna har sitt hem här också!
Senare på dagen besöker vi Covarrubias och slutar med en fin avskedsmiddag på en berömd restaurang. Den sista natten sover vi på Hotel Nuevo Arlanza i Covarrubias eller Doña Sancha eller liknande

Dag 8. Avresa

Efter frukost är det transfer tillbaka till flygplatsen i Madrid.

Observera.
Det kan förekomma mindre ändringar i dagsprogrammet avhängigt väder och säsong.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2020

Datum Pris
13. jun. -
20. jun.
8 dagar
16 280 SEK
Boka

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »