Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor till Kastilien
El Cid trailen
Program

Se video

Program för El Cid trailen

Dag 1. Ankomst til Covarrubias

Du anländer till flygplatsen i Madrid från vilken det finns transfer till dit hotell i Covarrubias, där du inkvarteras. Det serveras en god middag på hotellet då du också får höra historien om den kastilianska hjälten El Cid som levde under medeltiden och kämpade mot den moriska ockupationsmakten på 900-talet. På denna trail följer vi i hans fotspår och återupplever några av de dramatiska begivenheterna från den tiden genom att besöka samma byar och kloster som El Cid gjorde i sin exil.

Dag 2. Covarrubias - Covarrubias

Idag startar vårt äventyr! Vi lämnar det vackra Covarrubias vilket var ett av de områden som först blev återerövrat från Morerna i slutet av 900-talet. Covarrubias är också födelseplats för greven av Castilla, Fernan Gonzales och platsen är känd som Kastiliens vagga och startplats för det kastilianska språket.
Vi rider till ravinen Urga vid Mataviejas floden. Sent på eftermiddagen vänder vi åter till Covarrubias, där vi serveras en god middag på hotellet.

Dag 3. Covarrubias - Santo Domingo de Silos

Vi fortsätter på El Cid's förvisningsrutt och passerar floden Arlanza. Turen fortsätter till Retuerta och därefter kommer vi till Contreras också känd som staden med de hundra fontänerna. Frampå eftermiddagen når vi fram till Santo Domingo de Silos, en välkänd by med ett romanskt kloster från 1000-talet. Det är ett av de vackraste klostren i Spanien.
Middag och inkvartering ges på Hotel Tres Coronas II eller liknande.

Dag 4. Santo Domingo de Silos - Navas del Pinar

Dagens ridtur startar vi i Santo Domingo de Silos, vi rider genom Alto de Peñacoba, Marmolar och Tierrra de Pinares vilket betyder pinjeträdens land. Vi kommer till Navas del Pinar som ligger vid ingången till naturparken Cañón de Río Lobos. Hästarna traskar runt med oss bland pinjelundar och övergivna bergsbyar, där invånarna lämnat och flyttat till stan.
Vi ska bo på Casa Rural La Fuente eller liknande, där vi också äter vår middag.

Dag 5. Navas del Pinar - Casarejos

Vi rider genom den spektakulära Parque Natural Cañón de Río Lobos, ett fredat område och fågelreservat. Turen går genom en vacker, 16km lång ravin, danad av floden Rio Lobos som löper genom provinserna Burgos och Soria, omgiven av branta klippor på bägge sidor och känd för sina många popplar. Här finns också många grottor och källor.
På slutet av dagen kommer vi fram till Casarejo i provinsen Soria, där vi också denna natt stannar på Hotel Manrique de lara eller liknande.

Dag 6. Casarejos - Quintanar de la Sierra

Vi lämnar Cañón del Río Lobos, hästarna går genom pinjeskogarna vid Pino Valsain och kommer fram till Canicosa de la Sierra og Quintanar de la Sierra i Provinsen Burgos. Vi kommer att besöka Necrópolis de Revenga, där vi hittar spår av de utdöda dinosaurerna.
Vi övernattar på Pasada las Mayas eller Casa Ramón eller liknande i Quintanar de la Sierra.

Dag 7. Quintanar de la Sierra - Källan till Rio Arlanza

När vi lämnar de vackra bergsbyarna börjar sista dagens ridning genom pinjeskogen på väg mot källan till floden Arlanza, där vi äter picknick. Efter lunch vänder vi tillbaka till Covarrubias där vi ska bo på Hotel Nuevo Arlanza eller Hotel Doña Sancha eller liknande.

Dag 8. Avresa

Efter frukost är det transfer tillbaka till flygplatsen i Madrid.

Observera.
Det kan förekomma mindre ändringar i dagsprogrammet avhängigt väder och säsong.

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2020

Datum Pris
30. maj. -
6. jun.
8 dagar
17 020 SEK
Boka
6. jun. -
13. jun.
8 dagar
17 020 SEK
Boka
20. jun. -
27. jun.
8 dagar
17 020 SEK
Boka
19. sep. -
26. sep.
8 dagar
17 020 SEK
Boka

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »