Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Trans Sicilien trail
Turfakta

Trans Sicilien trail - turfakta 

Turens längd:

En vecka – med 6 dagar i sadeln, 7 nätter.

Boende:

På små lokala, charmerande hotell. En natt är på ett Forest Service Refuge i Nebrodi Parken. De är speciellt utvalda för deras kvalitet, deras lokaltypiska karaktär och deras mat.
Det är ofta möjligt att boka enkelrum i några av hotellen. Priset är 25 € per natt, betalas på plats

Pension:

Helpension. Frukost och middag på hotellet/refuget. Det är picnic – utkörd av ledsagarbussen eller medhavd i sadelväskorna. VI äter lunch omkring mitt på dagens tur, oftast på ett trevligt ställe med fin utsikt. Det finns vatten, cola eller bordsvin att drickas till lunch och middag. Öl spritdrycker och övriga läskedrycker kan fås mot betalning.

Hästar:

Gården har omkring 14 hästar – Sicilian Indeginous, alltså sicilianska hästar. Hästarna tränas av Paolo som använder Natural Horsemanship som grund för sin träning och i övrigt följer "six keys of harmony" introducerat av den kände amerikanske tränaren Ed Dabney. Det betyder bland annat att hästarna innan de får gå som trail hästar måste leva upp till en lång lista av "Must Do" och "Must Not Do". Träningen säkrar att du får en lydig, uthållig och säker häst som är ett nöje att rida långa turer.

Ridning:

Du ska rida med lösa tyglar(western) vilket är en mycket komfortabel och för trails väl ägnad ridform. I specialdesignade sadlar och med en lydig häst kan du både njuta av ridning och av de sköna omgivningarna samtidigt som du klarar alla besvärliga passager med största säkerhet.

Ridvana:

Min 3. Du ska vara en tränad ryttare och i rimligt god kondition då vi rider 5-7 timmar per dag.

Sadlar och träns:

Special designade trecking sadlar och träns. De använder ett speciellt tränsbett som minskar trycket på hästens tunga.

Grupp och guide:

4-10 ryttare. Det är en (< 5 ryttare) eller två (> 5 ryttare) engelsktalande guider med på turerna och turerna genomförs med engelska som genomgående språk. Då engelska inte är guidernas modersmål ber de dig om att du som gäst frågar om det är något oklart, hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Bagage:

Ditt bagage transporteras mellan de olika logierna med gårdens minibuss.

Kläder och utrustning:

Ridsko/ vandrarsko, korta chaps (ridstövlar lämpar sig inte), heltäckande regnkläder (viktigt! det kan regna på berget även om solen skiner längre ner ), ridhandskar, hjälm(obligatorisk) det är bäst att ta med en hjälm men du kan hyra en på plats – skall dock upplysas om det vid beställning med uppgift om ditt huvudmått), ridhandskar, ridbyxor eller byxor utan söm på insidan av benet. solglasögon, solkräm(30 eller 50) och en vattenflaska. Det bästa är att klä sig i lager då temperaturen kan variera mycket över dagen

Ingår inte i priset:

Flyg till Catania, drycker utöver vatten, te, kaffe, bordsvin, cola. Samt drycker utanför måltiderna.

Turkod:

IT 106-01

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
6. nov. -
13. nov.
8 dagar
21 400 SEK
Boka
20. nov. -
27. nov.
8 dagar
21 400 SEK
Boka

2022 datum och priser är på väg, vi uppdaterar kontinuerligt och vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss på e-post: info@ hippotours.se eller telefon 046 2880466

Vad andra säger:

Meget fin information vedr. turen og god service i forbindelse med booking m.m. Rideguiderne var yderst kompetente, bl.a. i forhold til instruktion og håndtering af situationen, da vores ridedage desværre blev ændret undervejs på grund af vejret, men det er jo hvad der kan ske.
Anette

Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »