Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Intensiv dressyr
Instruktörer

Om instruktörerna

Epona instruktörerna är kvalificerade av British Horse Society, Association of British Riding Schools, International Equestrian Tourism Federation och Spanish Riding Federation. De talar alla flytande engelska.
För Epona instruktörer är elevernas lärande och glädje högsta prioritet, liksom säkerhet och hästens välbefinnande, samtidigt som man alltid har focus på principerna och målen för klassisk dressyr.

Våra hästar och instruktörer är redo att ta hand om ryttare på alla nivåer från nybörjare till erfarna.

Nybörjare kommer att dra stor nytta av lärdomarna, för även om saker och ting hålls enkla vet du att dina grundläggande färdigheter kommer att vara korrekta och solida, vilket gör att du kan utöva den disciplin du väljer längs vägen. På en mer grundläggande nivå kommer lektionerna att fokusera på ryttarens balans, sits, position och kontroll, samtidigt som man får förtroende för de tre gångarterna skritt, trav och galopp.

I takt med att vi arbetar med mer erfarna ryttare kommer instruktörerna att guida dig mot att rida din häst i korrekt hållning, rakhet, balans, rytm etc. Allt eftersom veckan fortskrider sidorörelser som axel in, travers, back, halvpass och beroende på nivån på ryttarna och förmågor och vilket program du har anmält dig till, flygbyten, piruetter och gymnasierörelser som passage, piaff och Spanska trappan.

Vivi García:

Eponas team av instruktörer leds av Vivi Garcia.

Vivi är född i Colombia och talar flytande engelska och spanska. Vivi började rida när hon var tre och började tävla när hon var 10 och har varit en framgångsrik deltagare i både hoppning och dressyr.

Vivi är utexaminerad från den prestigefyllda Royal Andalusian School of Equestrian Art, efter att ha avslutat den fyraåriga kursen är hon hedrad med titeln "Jinete" (ryttare). Under två av dessa år var hennes mentor den berömda OS-silvermedaljören Rafael Soto, som hon fortfarande tränar för och regelbundet konfererar med.

Före sin utbildning vid Royal School of Equestrian Art tränade Vivi för många olika ryttare och tränare av internationell relevans i både Spanien och Storbritannien.

Denna djupa insikt och erfarenhet har gett henne möjlighet att utveckla hälsosamma och framgångsrika träningsmetoder, enligt klassiska principer som gynnar både hästarna och de ryttare hon tränar.

Vivi är ett utbildat spanskt ridsportförbund, samt Association of British Ride Schools och British Horse Society Certified Instructor. Vivi får stöd av ett team av erfarna och kunniga instruktörer.

De följer samma klassiska dressyrprinciper som Vivi, vilket resulterar i en sammanhållen träningsstruktur över alla program som Epona erbjuder, oavsett ryttarnas förmågor eller vilket program de går på.

Deras mål är att förmedla denna kunskap, med hänsyn till principerna och målen för klassisk dressyr, oavsett om det är en förstagångsryttare eller en ryttare med livslång erfarenhet.

Caty Garcia:

Caty är en certifierad instruktör från British Horse Society, Association of British Ride Schools och Spanish Equestrian Federation.

Hon har ridit sedan hon var tre och började tävla när hon var 12 i hoppning och dressyr. Hon har ägnat hela sitt liv åt hästar och tränings av ryttare. Hennes erfarenhet inkluderar träning i olika europeiska länder, såsom Storbritannien, Schweiz och Frankrike under internationella och olympiska tränare. Hon har också tillbringat en tid med träning på Royal School i Jerez och i Saumur (Frankrike), hem för den berömda Cadre Noir Riding School

Caty talar flytande spanska, engelska, franska och italienska. Hon har också en högskoleexamen i marknadsföring och PR. Caty bor för närvarande i Italien, men hon och hennes man har planer på att flytta tillbaka till Spanien och Epona inom en snar framtid.

Michele Thornton:

Micheles mångsidiga CV inkluderar:

Rding Director vid Storbritanniens dyraste offentliga skola, rektor för ridstudier vid tre brittiska högskolor, centerchef på World Horse Welfare, Storbritanniens ledande hästräddnings- och rehabiliteringscenter och VD för ett stort London ridtävlingsställe.

Michele var ansvarig för karantänen och träningslägret för det brittiska hopplaget inför OS i Peking och World Equestrian Games i Kentucky och tillhandahöll träningsfaciliteter för det brittiska paralympiska laget vid flera tillfällen.

Micheles passion är dock att lära ut ridning för ryttare på alla nivåer. "If they want to learn I would love to teach them" är en vanlig fras från Michele!

Michele är en kvalificerad British Horse Society instruktör, har tävlat framgångsrikt för Prix St George dressyr och mellanliggande hästprovsnivå och har haft turen att ha tränat med ett brett utbud av internationellt hyllade ryttare och tränare som alla hade expertis inom dressyr.

Faciliteter och boende

Eponas utmärkta skräddarsydda träningsfaciliteter inkluderar bevattnade inomhus- och utomhusträningskurser, som hjälper till att göra dina lektioner dammfria och bekvämare, särskilt under sommarvärmen i Sevilla.

Inomhusarenan är 20m x 60m och stoltserar med en toppnivå tävlingsstandard sand- och fiberyta för att ytterligare förbättra kvaliteten på din ridupplevelse.

Hästarna är inhysta i ett specialbyggt amerikanskt stall, med generöst tilltagna boxar, kompletterade med tvätt- och passytor, bindningsbås, sadel- och foderrum etc. Stallet är omgivet av hagar som inrymmer turhästar och pensionerade hästar samt personalrum. Allt finns till hands, vilket bidrar till att skapa en professionell och ändå mycket positiv miljö för både hästar och personal.

Gästerna kan njuta av en välkomnande och rymlig gästlounge och matplats. De angränsande terrasserna är centralt belägna, vilket gör att det är möjligt att titta på klasser på både inomhus- och utomhusarenor sittandes på terrassen om man så önskar. Det finns kassaskåp och duschar, som är särskilt välkomna under de varmare månaderna. Det finns också en ouppvärmd utomhuspool och terrass där du är välkommen att koppla av mellan lektionerna om du så önskar.

Som det berömda ordspråket säger "Mi casa es su casa" ("Mitt hem är ditt hem") och det är så här Epona hoppas att du kommer att se Hacienda Blanca Paloma under din vistelse hos dem.

Hotellet: 

Boende för alla Epona-program och komplett frukostbuffé kommer att inordnas på Hotel Alcazar de la Reina, ett vackert fyrstjärnigt hotell i kategorin Superior i hjärtat av den historiska gamla delen av staden Carmona, bara några minuters biltur från ridcentret.
Full av historia, charm och elegans, samtidigt som den är bekväm och modern, ligger den bara tjugo minuter från Sevillas internationella flygplats, med hisnande utsikt över den bördiga dalen Vega de Carmona, hela vägen till Grand River Guadalquivir, trettio kilometer bort, och bergskedjan Sierra Morena bakom.

Hotellets namn kommer från den moriska termen Alcazar, som betyder ett befäst palats och spanskan, Reina eller drottning. Det är därför det är drottningens palats.

Byggnaden byggdes ursprungligen av morerna på 1200-talet som en fästning i anslutning till Puerta de Cordoba vid en tidpunkt då staden var ett av de viktigaste kalifaten i Andalusien.

Efter att morerna fördrivits till sina sista fästen Granada och Málaga på medeltiden, föredrog även de kristna kungarna av Kastilien Carmona som sitt kungliga residens i regionen. Specifikt visade kung Alfonso XI en kärlek till staden och medan det kungliga residenset i Andalusien var Royal Alcazar i Sevilla, inhyste han här sin favoritkonkubin, Leonor de Guzman, i det bekväma och ointagliga Alcazar de la Puerta de Cordoba.

När han dog av den svarta pesten i Gibraltar ärvde hans enda legitima barn, Pedro I, tronen, men på grund av den ständiga striden om kronan som han var tvungen att slåss med de nio oäkta halvbröderna behöll han Leonor som fånge i palatset fram till hennes död. Han föredrog också Carmona och byggde Alcazar del Rey Don Pedro (nu Parador) som sitt kungliga residens.

Men som legenden säger, sökte en annan kung av Kastilien, Juan II, under 1400-talet och förde ett nytt krig med sultanerna i Malaga och Granada, den säkraste staden i provinsen för att hysa sin älskade drottning och hans arvtagare och hålla dem i närheten. Han valde Carmona som den mest ointagliga staden och Alcazar de la Puerta de Cordoba som den säkraste och mest bekväma bostaden för sin familj. Från den tiden blev det känt som Alcazar de la Reina.

Palatset, som totalrenoverades på 1990-talet i den ursprungliga Mudejar-stilen och renoverades 2018, har rymliga och eleganta loungeområden och terrasser, ett utomhussolarium med saltvattenspool och totalt fyra olika alternativ att njuta av och äta: Tabanco Restaurant, Terrace Bar, Tabanco Tapas Bar och den officiella Guinness Irish Pub.

Rummen är rymliga, luftiga, bekväma och mycket smakfullt inredda.

Rum med eget badrum och badrum (badkar och dusch).
Luftkonditionering och centralvärme.
Satellit TV.
Säker
Minibar (förbrukning ingår ej i priset).
Hårtork.
Det är möjligt att uppgradera rumsstatus till ett Superior eller DeLuxe dubbelrum, Juniorsvit eller Svit. 

** Observera att hotellet kommer att be om ett kreditkortsnummer vid incheckningen för att täcka extra kostnader.

Vi är säkra på att våra gäster kommer att känna sig hemma i den bekväma och eleganta, avslappnade atmosfären på detta varma och välkomnande hotell, med dess vänliga och flerspråkiga personal, som är tillgänglig hela tiden, redo att göra din vistelse inom dessa gamla murar, en verkligen oförglömlig upplevelse.

Andra tjänster tillgängliga på hotellet som kan vara av intresse för dig men som inte ingår i programmet

  • Rum service.
  • Privat parkering.
  • Tvätt- och kemtvättservice.
  • Bastu, massage och skönhetsbehandlingar (på begäran och i mån av tillgång).
  • Businesscenter: fax- och kopieringstjänst.
  • Wifi internet i alla allmänna utrymmen.
  • Internationella tidskrifter och tidningar.
  • Poolhanddukar.
  • Florist (på begäran och i mån av tillgång).
  • Utanför normala transfertider, flygplatstransfer och tågstationsservice.

Programmen inkluderar boende i standard tvåbäddsrum, för två personer som delar. För 1 person tillkommer ett tillägg 

Resedatum

2022
Datum Pris
28. aug. -
17. dec.
7 dagar
19 380 SEK
Välj

OBS: Du kan fritt välja datum.
I nästa steg kan du se vilka datum som är möjliga att boka,hur länge och ev. vilka progam som kan väljas.
Denna hemsida använder sig utav cookies för att fungera, till användning av trafikmätning och optimering av sidans innehålla samt till att målanpassa marknadsföring. Vid att använda vår sida accepterar du användning av cookies till dessa ändamål. Se privatlivs- och Cookiepolitik
Nej tack
Acceptera cookies
Information
Funktionalitet
Statistik
Marknadsföring

Vad är cookies?

En cookie är en fil, som browsern lägger på din dator. Det gör det möjligt att känna igen din dator, och komma ihåg det val du tidigare har valt på hemsidan. En cookie kan inte sprida datorvirus eller andra skadliga program. Cookies raderas av sig självt efter några månader ( kan variera), men de förnyas efter varje besök. Cookien kan inte se, vem du är, vad du heter, vart du bor eller om datorn används utav en eller flera personer. Om du ger personliga uppgifter till en hemsida, så kan en cookie dock användas till att komma ihåg dig till nästa gång du besöker hemsidan.

Hemsida

ASPSESSIONID# - raderas när browsern stängs

Hemsidan använder denna cookie till att identifiera den besökande, på tvärs av sidor, under besöket.

CookieSafe - 6 månader

Innehåller en säker kopia av utvalda 3. parts cookies, så de inte går förlorade, om de blir raderade av browsern.

Cookie-inställningar

cookiebar - 1 månad

Används till att komma ihåg de val som tas under Cookie-inställningar, samt om villkoren har blivit accepterade.

Chatt

__zlcmid - 1 år

Används av Zopim chatten till at identifiera den besökande på tvärs av sidor under en chatt-session.

zte# - Raderas när browsern stängs

Sparar ett Zopim Live Chat ID som kommer ihåg en enhet från besök till besök och i loppet av en chatt session.

Google Analytics

_ga - 2 år

Registrerar ett unikt ID, som används till att föra statistik över hur den besökande använder hemsidan.

_gid - raderas när browsern stängs

Denna cookie används till att spåra, hur lång tid den besökande använder på hemsidan.

_gat - 1 dag

Används till att reducera mängden av förfrågningar till Google

collect - raderas när browsern stängs

Används till att skicka data till Google Analytics om den besökandes enhet och rörelse. Spårar den besökande på tvärs av enheter och marknadsföringskanaler.

Facebook Pixel

fr, tr, datr, lu, c_user, fr, xs, p, presence, act, sub, sb - op til 2 år

Facebook-cookies upprättas, när du har varit på Facebook och besöker vår hemsida. Detta gör det möjligt för Facebook att tillpassa möjliga annonser eller inlägg baserat på din browserbeteende. Alla cookies förutom datr (2 år), lu (2 år) utlöper efter sessionsavslutning. Denna cookie blir använd till att målinrikta annonser på Facebook.

Google Adwords

ads/ga-audiences - Raderas när browsern stängs

Används av Google AdWords till att visa annonser för besökande, som förmodligen vill vara intresserade, baserat på den besökandes online beteende på tvärs av hemsidor.

ads/user-lists/# - Raderas när browsern stängs

Ukendt.

Google Doubleclick

test_cookie - Raderas när browsern stängs

Används till att kontrollera om browsern understödjer cookies.

IDE - 2 år

Används till att registrera och rapportera om hemsidoanvändarens handlingar efter att ha sett eller klickat på en av annonsörens annonser. Förmålet är att mäta effekten av en annons samt att målinrikta annonser till användaren.