Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor till Turkiet
Trail i Kappadokien
Turfakta

Se video

Kappadokien trail - turfakta 

Turens längd:

En vecka med 6 dagar till häst, 7 nätter.

Boende:

På olika pensionat i byarna längs rutten. Komfortabel inkvartering i fina dubbelrum.
Pensionaten är som regel familjeägda och ligger pittoreskt i gamla byar. Inkvartering på pensionat ger dig större möjlighet att se mer av byarna, uppleva deras stora gästfrihet och insupa det anatoliska sättet att leva på.

Pension:

Alla måltider. Frukost och kvällsmat serveras på boendet. Lunch intas på några av de restauranger vi passerar och enstaka dagar i form av picnic.

Ridningen:

Vi rider från plats till plats i Kappadokien. Terrängen är mycket varierande och ställer krav på ryttaren. Tempot är moderat till friskt.
Ryttarna förväntas hjälpa till med att sadla hästarna, att vattna dem längs vägen och att hjälpa till med fodring efter dagens tur.

Hästar:

Vi rider på turkiska hästar, vilka är mindre än europeiska hästar. De är robusta, säkra och lätta att rida.

Ridvana:

min 4. Du skall vara en säker och tränad ryttare. Du behöver vara i en rimligt god kondition, då vi dels tillbringar många timmar i sadeln varje dag (omkring 6 timmar), dels tar vi oss igenom några passager där du måste stiga av hästen och leda den till fots.

Viktgränser:

Hästarnas storlek och strapatserna på turen gör att det på denna trail är en vikt gräns på 85kg(inklusive ridkläder), som blir noga efterföljd och kontrollerad. Klarar man inte viktgränsen kan man inte delta i turen. Istället blir man då erbjuden en vandringstur i Kappadokien mot ett tilläggspris. Man skal min vara 17 år för att delta.

Grupp och guide:

Vi är min 2 och max 8 ryttare med en engelsktalande guide. Grupperna är som regel internationella.

Bagage:

Det finns sadelväskor där du kan ha dina dagliga förnödenheter i. Bagaget transporteras mellan de olika övernattningsställena.

Kläder och utrustning:

Vattenflaskor (2x1 liter - du får mineralvattnet på turen, men inte flaskorna!), vandringsskor eller stövlar med gummisulor (inte ridstövlar), ridhjälm, en regnjacka, varmt och vindtäta kläder vår och höst, bra solglasögon, solkräm, toalettsaker och din ev. medicin. Bagaget packas bäst mjuka väskor med hänsyn till transporten mellan logierna.

Andra aktiviteter:

Torsdag morgon finns det möjlighet att utforska området från en varmluftsballong. Priset för en timmes tur är 150€, vilket betalas lokalt.

Säkerhet:

Turkiet är lika säkert att resa i som i Europa. Kvinnor kan resa ensamma utan några problem. Det centrala Anatolien och Kappadokien är politiskt stabilt och en mycket säker region med ordnade förhållanden.

Inte inkluderat i priset:

Alkoholhaltiga drycker och softdrinks, valfria turer (flygning i varmluftsballong, friluftsmuseum och turkiskt bad (hamam))

Turkod:

TR 6001

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2022

Datum Pris
17. apr. -
24. apr.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
1. maj. -
8. maj.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
22. maj. -
29. maj.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
28. aug. -
4. sep.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
11. sep. -
18. sep.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
25. sep. -
2. okt.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
16. okt. -
23. okt.
8 dagar
18 190 SEK
Boka

Vad andra säger:

Det var alle tiders fantastiske tur. Naturen er helt ubeskrivelig.
Ridt ad små stier mellem sandstenene, klatring op og ned af bjerge både til hest og til fods, ridt af smalle stier med bratte fald på begge sider og ridt i smukke grønne dale. Mange steder skulle man tro, at det var umuligt at ride, men det vidste hestene åbenbart ikke. Lækre lange tempofyldte, men kontrollerede galopper, den længste var på ca. 10 min. Nogle af galopperne var op og ned af bakke og af små snoede stier mellem træerne, det var super sjovt.

Birgit

Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »