Hippo Tours CSS Sprite

Ridresor
Trail i Kappadokien
Program

Se video

Trail i Kappadokien - program

Söndag.

Ankomst till Kayseri flygplats mellan 8 och 18. Gratis transfer från flygplatsen. Du möts av chauffören i ankomsthallen som kör till ditt logi i centrala Kappadokien (ca.50 min körning). Du kanske får vänta en stund på andra anländande gäster. På logiet serveras du middag i sällskap av guiderna för de kommande dagarna och andra gäster (om du anländer till logiet före kl 20).

Måndag.

Efter tidig frukost kör vi ut till ranchen, där vi får möta hästarna, välja häst och prova ut sadel, sadelväskor och annan utrustning. Trailen böjar med en timmes ridning genom frodig vegetation och längs en bäck som löper nere i Uzengi klyftan. Byborna lagar lunch åt oss över öppen eld vid foten av några knotiga klippor där duvorna byggt reden. Vår första långa galopp njuter vi av under uppstigningen på Avlag berget (i de sällsynta tillfällen av regn kan man inte rida upp längs berget). Högt där uppe kan man njuta av en vidunderlig utsikt ut över Kappadokien. De särpräglade klipporna skulle kunna utgöra en perfekt bakgrund i en westernfilm! Vi rider vidare genom de vidsträckta, nakna backarna vilka omger Damsa sjön (är vädret varmt kan vi bada i sjön). I trav och galopp följer vi mjuka, röda lerstigar som leder till den gamla byn Mustafapaşa. Vi rider in i byn från baksidan för att komma till vårt pensionat. Hästarna släpps lösa i en närbelägen trädgård. Under kvällen kan man njuta av en promenad längs Mustafapasas gamla stenhusen, se deras ottomanske madrasa och målade kyrka.

Tisdag.

Vi lämnar vårt logi på hästrygg och rider upp genom St. Nicholas dalen mot den södra änden av Kappadokien. De lättfotade hästarna tar oss säkert vidare, bort från de gängse vägarna till sceniska stigar genom klippformationer, längs vingårdar och fruktträdgårdar omgivna av taffelberg. Efter en galopp besöker vi den underjordiska byn Golgoli. Vi klättrar sedan upp på en platå med fin utsikt, där du får möjligheten att galoppera med din häst ensam. Vi rider in i byn Ayvali genom en dold klyfta och håller lunch paus på en restaurang vilken är belägen inne i klippan. Det finns en swimmingpool framför restaurangen där man kan ta sig ett förfriskande bad. Under eftermiddagen kan vi fyllas av ett varierat sceneri av smala stigar, snäva klyftor, odlade fält och de öppna Bahceli slätterna där herdar passar sina får flockar. Vi tar oss sakta vidare längs en frodig, smal klyfta, Sorkumlu, innan vi galopperar på breda sandiga stigar. Vi får möjlighet ar besöka en annan underjordisk by, Kirkule, olik den första vi besökte.
På kvällen kommer vi till vårt logi i Mustafapasa.

Onsdag.

I dag är det 3½ timmes ridning på förmiddagen medan eftermiddagen är fri i Kappadokiens mest pittoreska byar: Uchisar och Göreme, där du kan besöka ett friluftsmuseum (entrén ej inkluderad i priset).
Vi rider i galopp genom vinodlingar, fruktträdgårdar och över böljande kullar av vit tuf tills vi når Ibrahimoasa. Från denna pittoreska by startar vi en tur upp längs Kappadokiens tvilling kullar tills vi når en utsiktspunkt med panorama utsikt ut över det norra Kappadokien och till det majestätiska bergsfortet, Uchisar. På vår ritt ser vi pittoreska skorstens klippformationer (fairy chimneys). Vi kommer till pensionatet och avnjuter en sen lunch på terrassen. Du kan använda resten av dagen till att utforska Uchisar eller köra till Göremes "Open Air Museum" genom Duv-dalen.

Torsdag.

Här har du chansen att prova varmluftsballong under de tidiga morgontimmarna - res med vinden över Kappadokiens magiska landskap i soluppgången! Turen är valfri och inte inkluderad i priset.
Vi rider ut genom klipptunnlar, klippvalv och små skogar i den spektakulära, 4 km långa dal som kallas den Gröna dalen. Vi gör en liten avstickare genom den berömda Love Valley med dess gigantiska, falliska klippformationer, så vidare till Svärd dalen och den Röda dalen. Med sina citadell av röd, rosa och ockrafärgade klippor och dess vackra grott kyrkor huserar denna dal Kappadokiens mest spektakulära geologiska formationer. Ett grott-café beläget i ett gammalt kloster bjuder oss välkomna med lunch. Under eftermiddagens ritt fortsätter vi att utforska den Röda och den Rosa dalen innan vi rider ut på marker vilka är omgivna av de klippiga backarna i norra Kappadokien. De slingrande stigarna i Herdarnas dal tar oss tillbaka till login i Uchisar i tid till att beundra det vackra sceneriet i solnedgången

Fredag.

Igen har du möjlighet att prova varmluftsballong under de tidiga morgontimmarna - res med vinden över Kappadokiens magiska landskap i soluppgången (ej inkluderat i priset).
Vi rider ut i ännu en vacker dal, den Vita dalen uppkallad efter färgen på sina klippformationer. Vi rider genom stenlabyrinter och genom frodig vegetation, passerar imponerande ”fairy chimneys” i ännu en Love Valley. Därefter korsar vi den vackra byn Cavuşin, följer en scenisk rutt utskuren ide röda klipporna till de berömda formationerna vid Paşabaği, därefter vidare till Zelve, vilken är en gammal grott bebyggelse, som du kan kika närmre på efter lunchen vilken intas på en familjerestaurang. På eftermiddagen galopperar vi tvärs över Avanos slätten mot en topp på kullen med utsikt ut över Devrent dalen och dess märkligt formade fairy chimneys. Ritten fortsätter med flera långa galopper genom labyrinter av trädklädda, sandstigar i Urgup dalen innan vi når Ortahisar. Pensionatet ligger i stadens gamla kvarter, belägna ovan en klyfta där hästarna ska tillbringa natten.

Lördag.

Vi rider genom Pancarlik dalen och dess mångfärgade klippformationer, trädgårdar och planteringar, sedan i galopp på breda stigar, vilka leder bort till den naturliga klippcirkeln Taslik. Vi stannar och håller lunch i en skuggrik ravin, vackert utskuren i klipporna. På eftermiddagen rider vi vidare mellan de fantastiska ”fairy chimneys” i Gümüslü dalen. Vi får mer skojig ridning genom de trånga korridorerna och klippbågarna i Tahtali dalen. Ritten går upp läng till en bergskam och följer en spektakulär, smal stig längs en klippa med utsikt över ravinerna. Vi återvänder till farmen först på eftermiddagen. Efter lite eftermiddagste kan du åka till hamamen i Ürgüp, där du kan få ett avslappnande Turkiskt bad (inte inkluderat i priset). Det är fri transfer med minibuss. Vi övernattar på pensionatet i Ortahisar, där det också serveras avskedsmiddag.

Söndag.

Efter frukost är det avfärd till Kayseri airport i tid för flyget till Istanbul.

Obs: Programmet kan undantagsvis ändras på grund av lokala förhållanden (t.ex. regnväder).

Hämta utskrivbar PDF

Resedatum 2021

Datum Pris
19. sep. -
26. sep.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
10. okt. -
17. okt.
8 dagar
18 190 SEK
Boka

Resedatum 2022

Datum Pris
17. apr. -
24. apr.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
1. maj. -
8. maj.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
22. maj. -
29. maj.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
28. aug. -
4. sep.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
11. sep. -
18. sep.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
25. sep. -
2. okt.
8 dagar
18 190 SEK
Boka
16. okt. -
23. okt.
8 dagar
18 190 SEK
Boka

Vad andra säger:

Det var alle tiders fantastiske tur. Naturen er helt ubeskrivelig.
Ridt ad små stier mellem sandstenene, klatring op og ned af bjerge både til hest og til fods, ridt af smalle stier med bratte fald på begge sider og ridt i smukke grønne dale. Mange steder skulle man tro, at det var umuligt at ride, men det vidste hestene åbenbart ikke. Lækre lange tempofyldte, men kontrollerede galopper, den længste var på ca. 10 min. Nogle af galopperne var op og ned af bakke og af små snoede stier mellem træerne, det var super sjovt.

Birgit

Se fler recensioner här

Heste

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Ridvana

1: Nybörjare.
2: Oerfarna och lätt vana ryttare.
3: Vana ryttare.
4: Bra ryttare.
5: Erfarna ryttare

Läs mer »

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »