Hippo Tours CSS Sprite

Ridresa till Marocko
Ökentrail i Sahara

Långritt i Sahara

Öken trail

  • Långritt i spännande öken landskap
  • Vecka med helpension
  • 6 dagar i sadeln
  • Ridvana: 4-5
  • Inkvartering på hotell och berber tält
     

Läs mer

Om ridcentret

"Paradiset på jorden är på ryggen av en häst"... Detta gamla arabiska ordspråk illustrerar bättre än många ord den filosofi, som genomsyrar våra partners och våra turer i Marocko. Med fina Araber och Araber/Berber-hästar erbjuder vi upplevelser för den tränade ryttaren, som endast få är förunnade. Det är trails, som visar fascinerande sidor av Marocko - trails upp i Atlasbergen med vackra vyer mot snöklädda toppar och gröna dalar med spridda landsortsbyar. Eller trails som rundar de milsvida sandstränderna ut mot Atlanten, där man kan njuta av en rask galopp och därefter tillsammans med hästen ta ett uppfriskande bad i de salta böljorna. På turerna kommer du tätt på den lokala kulturen, på lokalbefolkningen och deras levnadssätt och du kommer att upptäcka, att de är både gästfria, nyfikna och flitiga. Du bor i de traditionsrika beduintälten, som är rikt utrustade med små bord och mattor på golvet - du kan också sova i ett helt vanligt tvåmannatält, om du föredrar det. Och så är du långt borta från de vanliga turistorterna...

Med på turen finns en eller två bra lokala guider, som talar engelska. Det finns också ett lag av medhjälpare och en kock, som ser till att lägret reses och att bagaget transporteras mellan de olika lägerplatserna. Kocken tillhandahåller spännande och vällagad mat - allt för att du ska kunna koncentrera dig på att njuta av att rida och insupa den vackra och främmande naturen och kulturen, paradiset på jorden!

Resedatum 2018

Datum Pris
27. okt. -
31. dec.
8 dagar
8 800 SEK
Välj

OBS: Du kan fritt välja datum.
I nästa steg kan du se vilka datum som är möjliga att boka,hur länge och ev. vilka progam som kan väljas.

Vad andra säger:

Ørken-trailen overgik langt mine forventninger, selvom de på forhånd var sat højt. Skønne heste, 7 sjove og spændende heste-mennesker fra 6 forskellige lande, 2 sympatiske og erfarne guider, dejlig mad, udfordrende ridning, og et landskab der gang på gang slog benene væk under os. At sove i et telt under ørkenhimlen, med hestene gumlende og prustende lige udenfor, vågne op til friskbagte pandekager, og ikke skulle tænke på andet end at sadle sin hest og begive sig ud på endnu en dags eventyr - det er ren healing, intet mindre. Tak til mine dejlige med-ryttere, min seje lille hest der bar mig hele vejen, og til det professionelle hold fra ranchen.
Elsebeth

Läs mer

Heste

Vil du veta mer?

Har du frågor till resan eller vil veta mer om våre många erbjudande.

June Riisom

June Riisom
Ryttare och turarrangör
Hippo Tours

Om ridresor

Ridresan ska vara ett nöje och en positiv upplevelse
Var realistisk när du bedömer din ridnivå, erfarenhet och fysiska form
Välj en resa som passar din nivå – på så sätt får du mest ut av resan

Läs mer »

Varför Hippo Tours?

Vi är själva erfarna ryttare och vi har besökt de allra flesta av våra resmål och själva deltagit i ett flertal av turerna. Det gör att vi kan vägleda dig på ett kvalificerat sätt så att du får just den ridupplevelse du längtar efter.

Läs mer » 

Planera din resa

För oss är det viktigt att din ridresa blir en succé och en härlig upplevelse.
Därför lägger vi ned stor omsorg vid bokningen av resan så att vi är helt säkra på att ridcentret motsvarar dina krav och önskemål.

Läs mer »